Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 09:12

Live Trip Traveller - Ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης κάνει τον κόσμο καλύτερο μέσα από τα ταξίδια του (Βίντεο)

O Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης είναι από την Ελλάδα, γεννήθηκε το 1988, και μέχρι στιγμής έχει ταξιδέψει σε 48 χώρες, χρησιμοποιώντας το σακίδιο και το ποδήλατό του.

Ο Ελπιδοφόρος μαζί με την Δώρα Μπίτση, εφαρμόζουν στην πράξη το μότο τους “Dream.Travel.Live” και ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο υλοποιώντας παράλληλα ανθρωπιστικά προγράμματα με διαδικτυακές καμπάνιες.

Τον τελευταίο καιρό δεκάδες παιδιά στην Κένυα, την Καμπότζη και το Βιετνάμ ξεκινούν κάθε πρωί με μεγαλύτερη διάθεση και χαμόγελο για το σχολείο καθώς πλέον παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε οργανωμένες σχολικές αίθουσες με βιβλιοθήκη και παιδική χαρά, όπως άλλωστε αξίζει σε κάθε παιδί στον κόσμο. Την ίδια ώρα στο Σουδάν η κατασκευή ενός πηγαδιού ξεδιψά σήμερα περισσότερους από 1.200 κατοίκους μιας περιοχής που μέχρι προσφάτως διένυαν απόσταση χιλιομέτρων για λίγο πόσιμο νερό ενώ στις σεισμόπληκτες περιοχές του Νεπάλ, μετά την καταστροφή, επήλθε η ανακούφιση και η ελπίδα για τους ντόπιους με τη δημιουργία του δικού τους θερμοκηπίου.

Πίσω από αυτά τα έργα βρίσκονται οι δύο ταξιδιώτες, οι οποίοι συνδυάζουν το χόμπι τους με το να βοηθούν ανθρώπους που στερούνται ακόμα και βασικά αγαθά.

Το ενδιαφέρον τους ωστόσο δεν επικεντρώνεται σε δράσεις μόνο για πληγείσες περιοχές του εξωτερικού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι όταν με το project Wheeling2help ποδηλάτησαν 2.500 χλμ από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα σε 35 ημέρες συγκεντρώνοντας 15.654 ευρώ για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια της Φλόγας ενώ το 2017 ποδηλάτησαν από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης συγκεντρώνοντας χρήματα για να αγοράσουν 100 αναπηρικά αμαξίδια.

Η ιστορία του Ελπιδοφόρου (όνομα και πράγμα) θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας. Ένας νέος εγκαταλείπει την πατρίδα του και μαζί με αυτήν όλες τις ανέσεις και την ασφάλεια, απασχολείται για μικρά διαστήματα σε διάφορες δουλειές ώστε να μαζεύει χρήματα για να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μονάχα με ένα σακίδιο και διοργανώνει εθελοντικές δράσεις προκειμένου να συγκεντρώνει χρήματα που θα τα διαθέσει αποκλειστικά σε ανάγκες πληθυσμών.

Όπως αναφέρει στις "Συνεντεύξεις Εμπειρογνωμόνων" του Live Trip Traveller, ταξίδι για τον ίδιο σημαίνει περιπέτεια, ελευθερία και εξερεύνηση, με λίγα λόγια το... οξυγόνο του. Αιτία για να αρχίσει να ανακαλύπτει τον κόσμο ήταν το μάθημα της Γεωγραφίας, αλλά και τα εκατοντάδες ντοκιμαντέρ που έχει δει στο National Geographic.

"Τα ταξίδια είναι το μεγαλύτερο σχολείο και οι άνθρωποι που γνωρίζουμε σε αυτά είναι που τα κάνουν ακόμη πιο ξεχωριστά" τονίζει μεταξύ άλλων στην όμορφη συνέντευξη του.

Οι περιπλανήσεις του, περιλαμβάνουν κυρίως χώρες από την Αφρική και την Ασία.

Δείτε το βίντεο:

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Ελπιδοφόρος ξεκινά ένα νέο ποδηλατικό πρότζεκτ, με τίτλο "Kalosyni project". Συγκεκριμένα, θα ποδηλατήσει από τις 10-30 Οκτωβρίου, από την Βουδαπέστη προς την Λαμία με μηδενικό προϋπολογισμό, μόνο με τη βοήθεια των ανθρώπων που θα συναντά στο δρόμο!

"Αν έχετε κάποιο ευγενικό φίλο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει εμένα και το ποδήλατο μου για μια νύχτα παρακαλώ να μου το πείτε" αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτηση του στο facebook.

Περιηγηθείτε και εσείς στον "κόσμο" του Live Trip Traveller μέσα από την σελίδα του livetrips.gr.