Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 10:35

Ολοκληρώνεται το 2017 η Costa Navarino

Διαφορετικό αναμένεται να είναι το τοπίο στον τουριστικό χάρτη της Μεσσηνίας το αργότερο σε μία τριετία από σήμερα. Η επέκταση και η ολοκλήρωση των επενδυτικών δράσεων της Costa Navarino σε Γιάλοβα, Ριζόμυλο και Κυνηγού, η νέα ξενοδοχειακή μονάδα που ετοιμάζει η εταιρεία Grace στην Ανάληψη, αλλά και το γνωστό ενδιαφέρον για μία ακόμα τουριστική μονάδα από αμερικανική εταιρεία επίσης στην περιοχή της Ανάληψης, αναμένεται να “απογειώσουν” τον κλάδο του τουρισμού στη Μεσσηνία και να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό τα έως τώρα γνωστά δεδομένα.

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται πλέον οι διαδικασίες για τη δημιουργία ενός ακόμα -του τρίτου κατά σειρά- ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Costa Navarino. Ηδη εντάχθηκε στο νέο επενδυτικό νόμο το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας Byzantium S.A. (θυγατρική της Costa Navarino) για την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων με 332 δωμάτια και 820 κλίνες στο Ριζόμυλο. Το συνολικό κόστος θα φθάσει τα 49,8 εκατ. ευρώ, με τη σχετική επιχορήγηση να αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ. 

Παράλληλα, στον επενδυτικό νόμο εντάχθηκε επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας Πανόραμα Α.Ε. (επίσης θυγατρική της Costa Navarino) για κατασκευή εγκαταστάσεων γκολφ στο Κυνηγού Πυλίας. Πρόκειται για επένδυση συνολικού ύψους 23,5 εκατ., με την επιχορήγηση να φθάνει τα 7 εκατ. ευρώ.

Από τις δύο παραπάνω μεγάλες επενδύσεις αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 200 νέες θέσεις εργασίας, ενώ η προθεσμία για την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου είναι για τα επόμενα τρία χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. που μίλησε στην “Ε”, οι ρυθμοί προετοιμασίας είναι πυρετώδεις για να υπάρξει τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και μέσα στο 2017 πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πλήρως το όραμα του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, με έτοιμα όλα τα συγκροτήματα της Costa Navarino. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/epixeiriseis/item/44709-costa-navarino