Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 13:07

«Χαλύβδινες Ψυχές» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Ο μήνας Νοέμβριος για τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη είναι αφιερωμένος στους «χαρακτήρες».

Στο πλαίσιο αυτό, θα προβληθεί η ταινία «Χαλύβδινες Ψυχές – The Fountainhead» την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, στις 21:30, στο Αμφιθέατρο Θοδ. Αγγελόπουλος, στο Εργατικό Κέντρο. 

Μετά την μεγάλη επιτυχία του βιβλίου της Ayn Rand «The Fountainhead» (που εκδόθηκε και στη χώρα μας πριν λίγα χρόνια ως «Κοντά στον Ουρανό» από την Ωκεανίδα), το 1943, η βασική του ιστορία έγινε και ταινία το 1949 σε σενάριο της Rand με πρωταγωνιστές τον Gary Cooper και την Patricia Neal.

H υπόθεση της ταινίας περιστρέφεται γύρω από την ασυμβίβαστη, ακέραιη και αλύγιστη φιλοσοφική στάση ζωής του πρωταγωνιστή, του ιδιοφυή αρχιτέκτονα Howard Roark, την σκληρή μάχη του ενάντια στο κολλεκτιβιστικό κατεστημένο της εποχής του και την εκρηκτική ερωτική ιστορία του. Πρόκειται για τον βίο ενός αρχιτέκτονα που δεν διστάζει να ανατινάξει ένα συγκρότημα κατοικιών υπό κατασκευή για να υπερασπιστεί την ακεραιότητα της δημιουργίας του.

Η ταινία είναι ένας ύμνος στον άνθρωπο, την δημιουργικότητα, την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και την καταπληκτική τέχνη της αρχιτεκτονικής…

Την ταινία προλογίζουν με την εισήγηση «Η Αλήθεια του Αρχιτέκτονα (Αναφορά στον Άρη Κωνσταντινίδη)» οι αρχιτέκτονες μηχανικοί Κυριάκος Μπρέγιαννης και Σταυριανή Πουρναρά.

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Χαλύβδινες Ψυχές – The Fountainhead

Drama, Romance | 1949 | USA | 114’

σκηνοθεσία: King Vidor

παίζουν: Gary Cooper, Patricia Neal, Raymond Massey

21:30 | Αμφ. Θοδ. Αγγελόπουλος Εργατικό Κέντρο | Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18