Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 17:59

Καλαμάτα: Τα "επείγοντα περιστατικά" μας διασκέδασαν αλλά και μας... προβλημάτισαν!

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής η παράσταση «Επείγοντα περιστατικά», σε κείμενα του Αρκά.

Το έργο "ανέβηκε" στο Πνευματικό Κέντρο από την θεατρική ομάδα "Fraction", με τους Γωγώ Μπελογιάννη, Βασίλη Μπιτσώνη, Κώστα Κουτσουμπό, Μαρία Θεοδωρακάκου, Γιώργο Παπαδόπουλο και Σπύρο Ρουμελιώτη να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους πάνω στη σκηνή, κερδίζοντας σε κάθε παράσταση ξεχωριστά το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

Σύμφωνα με τα όσα είδαμε, κάποια μέλη του ανθρώπινου οργανισμού προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της επιβίωσής τους, μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Ενώ ο ασθενής βρίσκεται σε καταστολή, αυτά συναντιόνται για να ενημερώσουν το ένα το άλλο για την πορεία της κατάστασής του και φυσικά του μέλλοντός τους.

Οι συγκρούσεις τους δεν διαφέρουν από τις κλασικές ανθρώπινες συγκρούσεις, αφού όλα τα όργανα θεωρούν τον εαυτό τους απαραίτητο και μοναδικό για τον οργανισμό και δεν ξεχνούν την ιδιαιτερότητα που έχει το καθένα, χωρίς την οποία αυτός δεν θα λειτουργούσε.

Όμως, στην δεύτερη πράξη, ο οργανισμός έχει να αντιμετωπίσει μια απρόσμενη παρουσία, αφού το αριστερό νεφρό τώρα είναι μεταμοσχευμένο και φυσικά είναι ένας... ξένος.

Κάποια όργανα δεν θέλουν έτσι καθόλου τον "αλλοδαπό", ενώ κάποια άλλα, αισθάνονται ότι με την παρουσία του και τις υπηρεσίες που θα προσφέρει, εξασφαλίζουν ένα μεγαλύτερο προσδόκιμο.

Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε πως το έργο κατά την διάρκεια του περνούσε συνεχώς μηνύματα, μηνύματα που έχουν να κάνουν με το πως φτάσαμε στο σήμερα μέσα από όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης.

Ειδικότερα, μέσα από τα "όργανα", μπορούσε να "δει" κανείς το πολιτικό σκηνικό των τελευταίων δεκαετιών, δηλαδή ο ένας να προσπαθεί να εξοντώσει τον άλλο, με απώτερο σκοπό να μείνει στο προσκήνιο και να εισχωρήσει στα μονοπάτια της εξουσίας.

Επιπλέον, οι ταλαντούχοι ηθοποιοί μέσα από το έργο, μας δίδαξαν πως τέτοιου είδους συμπεριφορές και πολιτικές μπορούν να "γεννήσουν" ακρότητες που σε καμία περίπτωση δεν είναι πολιτισμένες. Κάθε άλλο μάλιστα, μπορούν να φτάσουν ακόμα και στον θάνατο.

Το καλύτερο κομμάτι πάντως η παράσταση το φύλαγε για το τέλος, με την αγκαλιά της "χολής" και του "συκωτιού", μια κίνηση που αν μη τι άλλο έδειξε και δίδαξε θα λέγαμε πως μόνο ενωμένοι θα πάμε μπροστά, σε κάθε τομέα της ζωής...

Οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα του Fraction Theater Company στο facebook.