Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 13:12

Μελιτζανάκι Τουρσί

photo MAKOSΤώρα, με τα νόστιμα, μικροσκοπικά όψιμα μελιτζανάκια, είναι η ώρα να φτιάξεις ένα από τα ωραιότερα τουρσιά της ελληνικής παράδοσης, με καταγωγή από τις χαμένες πατρίδες και την παράδοση των μικρασιατών. Στα τσιπουράδικα του Βόλου είναι ο μεζές που πρώτος έρχεται στο τραπέζι, αφού ανοίγει την όρεξη και λατρεύει…
Mια λαμπρή διάκριση απέσπασε το εμβληματικό κρασί της εταιρίας Semeli Μαντινεία Νασιάκος 2012, ξεχωρίζοντας ανάμεσα στα 10 κορυφαία του κόσμου, όπως παρουσιάστηκαν στον Αμερικάνικο Τύπο. Η επιλογή των κρασιών έγινε από τους δημοσιογράφους οίνου που αρθρογραφούν στις μεγαλύτερες εφημερίδες της Αμερικής και οι οποίες περιλαμβάνουν στην ύλη τους σελίδες για…
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 00:00

4ο Thai Food Festival στο Ξενοδοχείο The Westin Athens

Ένα δεκαήμερο φεστιβάλ με αρώματα και γεύσεις από την Ταϊλάνδη διοργανώνει το ξενοδοχείο The Westin Athens. Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα έχουν την δυνατότητα από τις 19 έως και 29 Σεπτεμβρίου να γευτούν μοναδικά πιάτα που θα τους ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο της Ταϊλάνδης. Σαλάτες με παπάγια και μάνγκο, λαχταριστά…
Μια ακόμα σημαντική διάκριση απέκτησε το εστιατόριο GB Roof Garden του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννια. Το δημοφιλέστερο περιοδικό κρασιού, το "Wine Spectator" απένειμε το Award of Excellence 2013 στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.Πρόκειται για ένα lifestyle περιοδικό που από το 1976 επικεντρώνεται στην κουλτούρα του κρασιού. Δημοσιεύει 15 τεύχη το…
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 12:27

Η θρεπτική αξία του παγωτού

 Είναι το πιο δημοφιλές επιδόρπιο του καλοκαιριού. Το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Έχει οπαδούς φανατικούς και παθιασμένους. Ποιο; Μα φυσικά το παγωτό.Όμως τι είναι το παγωτό και ποια είναι τα συστατικά του;Σύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (Κ.Τ.Π.), άρθρο 137, «ως παγωτά νοούνται τα προϊόντα που παρασκευάζονται με ανάμιξη…