Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 08:40

Lonely Planet: Οι 6 κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί του κόσμου για το 2023 (pics)

Lonely Planet: Οι 6 κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί του κόσμου για το 2023 (pics)
Feat at Valentine Roti in Kuala Lumpur © Muhd Hidayatullah/Lonely Planet

Αναμφίβολα, το φαγητό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας ταξιδιωτικής εμπειρίας. Παραδοσιακές γεύσεις, street food και βραβευμένα εστιατόρια πρωτοπόρων σεφ που πηγαίνουν τη δημιουργική γαστρονομία ένα βήμα παραπέρα, μπορούν να κάνουν κάθε ταξίδι ακόμα πιο συναρπαστικό.

Αν το καλό φαγητό αποτελεί για εσάς προτεραιότητα όταν ταξιδεύετε, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στη φετινή λίστα του Lonely Planet (Best in Travel 2023) με τους 6 κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο για να πάρετε ιδέες.

Λίμα, Περού

Τα τελευταία χρόνια, η περουβιανή κουζίνα απασχολεί ιδιαίτερα τον κόσμο της γαστρονομίας. Ένα ταξίδι στη Λίμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μυηθείτε στις αυθεντικές γεύσεις τις. Το ceviche είναι το πιο γνωστό πιάτο της περουβιανής κουζίνας και το pisco το εθνικό κοκτέιλ.

Ούμπρια, Ιταλία

Η Ούμπρια, γεμάτη από μαγευτικά τοπιία και αρχιτεκτονικούς θησαυρούς, προσφέρει μια πλούσια γαστρονομική εμπειρία στους ταξιδιώτες. Και είναι λιγότερο τουριστική σε σχέση με άλλες, διάσημες περιοχές της Ιταλίας. Τι άλλο θέλετε για ένα αξέχαστο και απολαυστικό ταξίδι;

Φουκουόκα, Ιαπωνία

Στο βόρειο τμήμα του Κιούσου, στην Ιαπωνία, η Φουκουόκα είναι μια ηλιόλουστη, παραθαλάσσια πόλη που προσφέρει άφθονες λαχταριστές γαστρονομικές επιλογές, όπως το περίφημο Hakata Ramen (σούπα ραμεν με χοιρινό, μυρωδικά και ολόκληρο αυγό).

Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία

Δρόμοι γεμάτοι πάγκους τροφίμων, αγορές με νόστιμα σνακ και έντονη νυχτερινή ζωή τοποθετούν την πρωτεύουσα της Μαλαισίας στο top 5 των γαστρονομικών προορισμών του Lonely Planet.

Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη

Η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ουρουγουάης αποτελεί παράδεισο για τους λάτρεις του καλού φαγητού. Οι ταξιδιώτες θα βρουν χαλαρές παραλίες και μια δυναμική γαστρονομική σκηνή.

Νότια Αφρική

Δεν είναι μόνοι οι παγκοσμίως γνωστοί αμπελώνες της, αλλά και η νέα γενιά σεφ της Νότιας Αφρικής που προωθεί τη γαστρονομική σκηνή της χώρας, καθιστώντας την έναν προορισμό που αξίζει να επισκεφθεί κανείς όχι μόνο για το κρασί, αλλά και για το φαγητό του.

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr