Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014 08:36

Κέικ με ανανά και νεκταρίνια

Υλικά

 225g. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50g. φουντούκια σε σκόνη

 40g. ινδοκάρυδο

 90g. ζάχαρη άχνη

 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

 1 κ.γ. σόδα

 1 κ.γ. κανέλα

 ¼ κ.γ. τζίντζερ

 2 αυγά

 3 κ.σ. αραβοσιτέλαιο

 350g. ανανάς από κονσέρβα

 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας

 2 νεκταρίνια λευκόσαρκα, όχι πολύ άγουρα

 

Για το γλάσο:

 100g. τυρί κρέμα light

 2 κ.γ. άχνη

 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας

 Εκτέλεση

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180⁰C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι με τρύπα για κέικ ή χρησιμοποιούμε φόρμα σιλικόνης για ευκολία με διάμετρος 22-23εκ.

 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα φουντούκια σε σκόνη, το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ, το ινδοκάρυδο και την άχνη.

 Πολτοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα τις φέτες ανανά στο μούλτι, κρατώντας 2-3 τις οποίες κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Καθαρίζουμε τα νεκταρίνια από τη φλούδα και τα τρίβουμε στον τρίφτη από τα μεγάλα ανοίγματα. Αναμειγνύουμε σε μπολ τον πολτό ανανά, τα κομμάτια ανανά και τα τριμμένα νεκταρίνια.

Σε μικρό μπολ χτυπάμε για 1’ ελαφρά με πιρούνι τα αυγά, προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο και την εσάνς βανίλιας. Ρίχνουμε στο μπολ με τα στερεά, το μείγμα φρούτων και το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα.Ψήνουμε για 50-60’ αναλόγως το φούρνο. Στα 50’ μπορούμε να τσεκάρουμε το κέικ με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμο, αν όχι το αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.

 Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε.

Αφού κρυώσει μπορούμε να φτιάξουμε το γλάσο.

 Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υλικά του γλάσου και το απλώνουμε πάνω από το κέικ. Αν βάλουμε το γλάσο, διατηρούμε το κέικ στο ψυγείο. Διαφορετικά μπορεί να διατηρηθεί 2-3 μέρες εκτός ψυγείου καθώς περιέχει φρούτα, έχει υγρασία και η ζέστη δεν το βοηθάει να διατηρηθεί πολύ εκτός ψυγείου.

 Tips

Αν δεν έχουμε εσάνς βανίλιας, αντικαθιστούμε με 1 φακελάκι βανιλίνη. Το κέικ περιέχει λίγη άχνη ζάχαρη, αλλά παίρνει τη γλύκα του κυρίως από τα φρούτα και ειδικά τον ανανά.

 Είναι πιο light από τα κλασικά κέικ, διότι δεν περιέχει καθόλου ζωικά και κορεσμένα λιπαρά.

 Φυσικά μπορείτε να παραλείψετε το γλάσο.

Περισσότερες συνταγές στο www.mamapeinao.gr