ΥλικάΓια 4 άτομα1 πορτοκάλι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό60 ml ελαιόλαδο50 γρ. λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες1 κουτ. γλυκού μέλι½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνητα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα4 μέτρια ή μεγάλα κολοκυθάκια, με κομμένες τις άκρες2 μεγάλα καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, καθαρισμένααλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΕκτέλεσηΜε…
Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 09:14

Κοκτέιλ ρόδι και μανταρίνι

Υλικά 100 ml χυμό ροδιού 150 ml χυμός μανταρινιού 2 κουτ.σούπας χυμός λεμονιού 20 ml limoncello 250 ml σαμπάνια, κρύα 2 κουτ.σούπαςζάχαρη Εκτέλεση Σε μια κανάτα αναμειγνύουμε τους χυμούς ροδιού, μανταρινιού, λεμονιού με το limoncello. Προσθέτουμε τη σαμπάνια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο. Για 2…
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 13:35

Φρουτοσαλάτα με σιρόπι μαστίχας

Για 6 άτομα Για το σιρόπι 150 ml νερό 200 γρ. καστανή ζάχαρη 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα από φρέσκο δυόσμο ή μέντα (σε φυτώρια), κομμένα σε λεπτές λωρίδες φλούδα από 2 ακέρωτα και βιολογικά ποροκάλια, σε φαρδιές λωρίδες (παίρνουμε μόνο το πορτοκαλί μέρος, το οποίο κόβουμε…
Παρασκευή, 23 Μαϊος 2014 11:41

8 τρόποι να απογειώσεις τη λεμονάδα

Από την Άννα Ευθυμίου, Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, εσύ φτιάξε λεμονάδα. Εμείς σου δίνουμε τη βασική συνταγή και 8 πάρα πολύ εύκολους τρόπους για να απογειώσεις την κλασική λεμονάδα σε σούπερ τονωτικό και δροσιστικό ρόφημα. 1. Ανακάτεψε με τη λεμονάδα μερικά φύλλα μέντας. 2. Πρόσθεσε φρεσκοτριμμένο τζίντζερ. 3.…
Τρίτη, 13 Μαϊος 2014 12:58

Μελιτζανόπιτα στριφτή

ΥλικάΓια 1 ταψί 28 - 30 εκ.Για την πίτα:1 πακέτο φύλλα κρούστας (κάθε πακέτο περιέχει συνήθως 10 - 11 φύλλα)1 φλιτζάνι (200 ml) ελαιόλαδο, για το άλειμμα1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο με 2/3 φλιτζανιού φρέσκο γάλα2 κουτ. σούπας παπαρουνόσποροι ή σουσάμι (απλό ή μαύρο – θα τα βρείτε στα μπαχαράδικα και…