Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 06:09

Σορμπέ φράουλα - Το απίθανο κόλπο στο διαδίκτυο για βελούδινη υφή

Ο καιρός επιβάλει δροσιστικά επιδόρπια και συνταγές κατ’ ευθείαν από την κατάψυξη, ιδίως τα σορμπέ.

Αν είστε φαν της γρανίτας, του διάσημου και με το όνομα σορμπέ, θα έχετε παρατηρήσει πως συχνά οι σπιτικές συνταγές καταλήγουν να έχουν μια όχι και το όσο ευχάριστη σύσταση. Άλλοτε είναι πολύ σκληρές ή αναπτύσσουν κρυστάλλους από πάγο και άλλοτε γίνονται πιο γλυκές από όσο χρειάζεται και ταυτόχρονα πιο αραιές.

Φυσικά μια παγωτομηχανή, που θα αναλάβει να παγώσει το σορμπέ πριν αυτό αποθηκευτεί στην κατάψυξη βοηθά, ωστόσο εμείς ανακαλύψαμε ένα ακόμη πιο εύκολο κόλπο για να είστε βέβαιος πως το σορμπέ θα είναι όπως πρέπει. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα αυγό και αυτό όχι για να το προσθέσετε στη συνταγή.

Υλικά:

500 γρ φρέσκες φράουλες
Το χυμό από 1 λεμόνι
3-4 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
200ml νερό
200ml ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και μόλις αρχίσει να παίρνει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.

Καθαρίζουμε τις φράουλες και βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων με τον δυόσμο και το χυμό λεμονιού. Λιώνουμε ώστε να πάρουμε ένα ομοιόμορφο πουρέ.

Περνάμε τον πουρέ φράουλας από σήτα και αποθηκεύουμε σε δοχείο που δεν είναι πολύ φαρδύ.

Προσθέτουμε στη φράουλα το 1/3 από το σιρόπι και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε ένα ωμό αυγό, καθαρό στην επιφάνειά του (μην το πλύνετε γιατί αναπτύσσει μικρόβια, σκουπίστε το καλά με χαρτί κουζίνας) και το βυθίζουμε στο σορμπέ. Αν το αυγό δεν ανεβαίνει στην επιφάνεια, προσθέτουμε λίγο ακόμη από το σιρόπι.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώσπου το αυγό να αναδυθεί στην επιφάνεια του σορμπέ και να είναι εμφανές το τσόφλι του, σε διάμετρο ενός 50λεπτου του ευρώ.

Αφαιρούμε το αυγό, γυρίζουμε το σορμπέ σε μπολ που κλείνει και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Ανακατεύουμε καλά να σπάσουν τα κρυσταλλάκια πάγου, κάθε μία με δύο ώρες για τις πρώτες 6 ώρες.

Βγάζουμε από την κατάψυξη και αφήνουμε έξω για 15’ λεπτά πριν σερβίρουμε.

Πηγή: iefimerida