Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 06:14

Αφράτο τσιζκέικ λιμοντσέλο με φραμπουάζ

Δύσκολο να πει κανείς όχι σ' αυτό το εντυπωσιακό τσιζκέικ φούρνου με βάση φτιαγμένη με τριμμένα μπισκότα digestive και πλούσια κρέμα με άρωμα λιμοντσέλο και φραμπουάζ.

Εξαιρετικά αφράτο και γοητευτικά λεμονάτο, θα γίνει σίγουρα ένα από τα αγαπημένα σας γλυκίσματα.

Υλικά:

Για τη βάση:
200 γρ. τριμμένα μπισκότα digestive
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
Για την κρέμα:
1 κιλό τυρί κρέμα
6 αυγά
125 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες σκόνη
ξύσμα από 2 λεμόνια
100 ml λιμοντσέλο
150 γρ. φρέσκα (ή κατεψυγμένα) φραμπουάζ

Εκτέλεση:

Για να φτιάξετε τη βάση, ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Απλώστε το μείγμα σε φόρμα με ελατήριο και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση, χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα σε χαμηλή ταχύτητα για να αποκτήσει βελούδινη υφή. Προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα των λεμονιών και ένα τα αυγά. Χτυπήστε τα σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά και, όταν ενωθούν τα υλικά, ρίξτε το λιμοντσέλο και την κρέμα γάλακτος.

Χτυπήστε για 2 λεπτά ακόμα σε μέτρια ταχύτητα.

Απλώστε στην μπισκοτένια βάση τα φραμπουάζ και ρίξτε αποπάνω τη γέμιση. Τυλίξτε τη φόρμα από την κάτω πλευρά με αλουμινόχαρτο. Βάλτε τη σε ένα μεγαλύτερο ταψί, ρίξτε ζεστό νερό και βάλτε τα δύο ταψιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C. Ψήστε για 1 ώρα και 10 λεπτά.

Όταν ψηθεί το τσιζκέικ, αφήστε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη μέχρι να κρυώσει. Όταν κρυώσει, βγάλτε το από το φούρνο και διατηρήστε το στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

Πηγή: ethnos