Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 21:18

Xριστουγεννιάτικο κέικ με 3 υλικά

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ και εκτός από τη διακόσμηση αλλάζουμε και τις συνταγές επιλέγοντας αυτές σε πιο χριστουγεννιάτικο mood.

Κλασικό και αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό, το κέικ! Οχι οποιοδήποτε κέικ, όχι το κέικ σοκολάτας, αλλά το χριστουγεννιάτικο κέικ, το οποίο είναι συνήθως πλούσιο σε αποξηραμένα φρούτα.

Παρακάτω παρουσιάζεται μια πανεύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με μόλις 3 υλικά. Ναι, συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με 3 υλικά. Στα θετικά ότι υπάρχουν και κάποιες παραλλαγές καθώς και ότι με λίγη φαντασία μπορείτε να το εμπλουτίσετε και να του χαρίσετε έξτρα γεύση. 'Η απλά να το φέρετε στα γούστα σας.

Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με 3 υλικά:

-1 κιλό ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα
-2 1/2 κούπες χυμός φρούτων
-2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Εκτέλεση συνταγής για χριστουγεννιάτικο κέικ:

Ψιλοκόψτε τα αποξηραμένα φρούτα.

Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα ρίξτε τις δύο από τις 2 1/2 κούπες χυμού. Ανάψτε την κουζίνα και αφήστε το μείγμα της κατσαρόλας να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε για ακόμη 3 λεπτά. Στη συνέχεια κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για δύο ώρες, περίπου.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς αέρα, ή στους 170 αν θα ψήσετε σε αντιστάσεις.

Αλευροβουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκατοστών.

Αφού το μείγμα με τα φρούτα και το χυμό έχει κρυώσει για τα καλά, κοσκινίστε από πάνω τους το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν χρειαστεί, χρησιμοποιήστε και το χυμό που περίσσεψε.

Βάλτε το μείγμα στο ταψί, τοποθετήστε στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου και αφήστε να ψηθεί για 2 ώρες.

Προσοχή, δεν έχουμε τελειώσει! Αν θέλετε τη μέγιστη απόλαυση αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να φάτε το κέικ σας!

Αφού κρυώσει, τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο και κλείστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο. Υστερα από δύο ημέρες μπορείτε να το κόψετε και να το απολαύσετε.

Extra tips συνταγής για χριστουγεννιάτικο κέικ

#1: Σε αυτό το κέικ πηγαίνει εξαιρετικά ο χυμός μήλου. Ταιριάζει όμως και ο χυμός πορτοκαλιού και ο χυμός ανανά.
#2: Του πάει εξαιρετικά το μπράντι! Αν θέλετε λίγη έξτρα γεύση, όταν το βγάλετε από το φούρνο, ψεκάστε το από πάνω με λίγο μπράντι!
#3:Το συγκεκριμένο κέικ δεν είναι πολύ γλυκό. Αν σας αρέσουν τα πιο γλυκά κέικ τότε προσθέστε τρεις κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη καθώς προσθέτετε και το αλεύρι.
#4: Μπορείτε να βάλετε κανέλα, ή άλλα μπαχαρικά και φυσικά ξηρούς καρπούς, αν το προτιμάτε. Είνα πάντως εξαιρετικό, μόνο με τα φρούτα.
#5: Εναλλακτικά, αντί για χυμό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρεις κούπες σοκολατούχο γάλα, ή 3 κούπες παγωμένο καφέ. Αλλη γεύση, ο καθένας επιλέγει αυτή που ταιριάζει στα γούστα του.
#6: Και μην ξεχνάτε ό,τι περισσέψει από το κέικ μας το κάνουμε cake pop!

Πηγή: iefimerida