Για δεύτερη συνεχή χρονιά η πρότυπη διοργάνωση - σημείο αναφοράς της γαστρονομίας ανοίγει τις πύλες της στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα από 70 θεματικές εκδηλώσεις για τον πολιτισμό, την καινοτομία και τις κοινότητες της γεύσης. Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις, συζητήσεις και state of the art εκπαιδευτικά…
Στη 2η θέση των κορυφαίων χώρων με ζωντανές παραστάσεις κατατάσσεται το θέατρο του Ηρώδου του Αττικού σε ένθετο που φιλοξενεί η καναδική εφημερίδα Globe and Mail με τίτλο «Οι κορυφαίοι χώροι για ζωντανές παραστάσεις». Πρώτο στη λίστα φιγουράρει το Minack Theatre, Porthcurno της Αγγλίας, και ακολουθούν το Ηρώδειο, η Όπερα…
Αραβες κεφαλαιούχοι έχουν δρομολογήσει τουριστικές επενδύσεις στη Δυτική Μεσσηνία και στην Ηλεία. Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", σύμφωνα με το οποίο «σαουδαραβικά επενδυτικά σχήματα και σχήματα από το Αμπού Ντάμπι έχουν καταρτίσει ένα "short list" με επενδυτικά σχέδια στον χώρο του ελληνικού τουρισμού, που περιλαμβάνει και την Πελοπόννησο».Αναλυτικά…
Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με “Γαλάζια Σημαία” για το 2014. Με 408 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια, τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 51…
ΥλικάΓια 4 άτομα400 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο200 ml λευκό γλυκό κρασί2 μεγάλα ματσάκια ρόκα (χωρίς τα κοτσάνια), καθαρισμένη, πλυμένη, στεγνωμένη και ψιλοκομμένη200 ml γάλα 1,5% λιπαρά1½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο ανθότυρο, λιωμένο με ένα πιρούνιαλάτι, ανάμεικτα φρεσκοτριμμένα πιπέριαΕκτέλεσηΒράζω τα…