Δευτέρα, 26 Μαϊος 2014 12:19

Σαντορίνη, Καλαμάτα,Ρόδο και Κρήτη προτείνει η αυστριακή εφημερίδα ''HEUTE''

Σαντορίνη, Ρόδο, Κρήτη και Καλαμάτα προτείνει η αυστριακή εφημερίδα "Heute" για τις καλοκαιρινές διακοπές. Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η Σαντορίνη , το νησί των ηφαιστείων μπορεί να είναι μικρό, με τα 76 τετραγωνικά χιλιόμετρά του, ωστόσο η θέα από τους τραχείς σκοπέλους και τα άσπρα σπίτια προς την Καλντέρα είναι μοναδική και δεν είναι τυχαίο πως το νησί θεωρείται ιδανικό για μήνα του μέλιτος.

Στη Ρόδο υπάρχουν 300 ηλιόλουστες ημέρες τον χρόνο, και τόσο στα νότια, όσο και στο εσωτερικό του νησιού βρίσκει κανείς έρημες παραλίες και παραδοσιακά χωριά, ενώ στο βόρειο τμήμα, όπου και η πρωτεύουσα Ρόδος, υπάρχει έντονα αναπτυγμένος τουρισμός.

Για την Κρήτη, το «θείο νησί», σημειώνεται πως είναι και το
μεγαλύτερο, προσφέροντας τεράστιες αντιθέσεις, από τα υψίπεδα του Λασιθίου και τα αυθεντικά ορεινά χωριά μέχρι την ονειρώδη ακτή Ελαφονήσι στα νότια.

Η Καλαμάτα μπορεί να μην είναι νησί, αναφέρει το δημοσίευμα της «Heute», ωστόσο είναι μια πόλη 70.000 κατοίκων, με τη δικιά της νότα, ευρισκόμενη στο μέσο ενός μεγάλου κόλπου της νότιας Πελοποννήσου, που διαθέτει μια μακριά αμμώδη παραλία.