Πριν από λίγα χρόνια το καλοκαίρι ήταν για τη Θεσσαλονίκη μια νεκρή τουριστική περίοδος. Σήμερα τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα ενώ ειδικά αυτές τις ημέρες, η πόλη έχει κατακλυστεί από χιλιάδες Τούρκους τουρίστες, λόγω της τετραήμερης αργίας που ισχύει στη χώρα τους για το Μπαϊράμι.Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων…
Δύο ταχύρρυθμα προγράμματα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου αντιστοίχως, θα υλοποιηθούν από το Υπουργείο Τουρισμού. Tο πρώτο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα κατά το διάστημα από 29 Σεπτεμβρίου έως και 28 Νοεμβρίου 2014 και το δεύτερο στη Ρόδο από 13 Οκτωβρίου έως και…
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 11:49

Παγωτό φιστίκι

Υλικά 500 ml γάλα 500 ml κρέμα γάλακτος 1 μπαστουνάκι βανίλια 250 γραμμ. ζάχαρη 10 κρόκοι 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου 250 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης ωμά (ψίχα) λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά) λιωμένη σοκολάτα (σε θερμοκρασία δωματίου) για το σερβίρισμαΕκτέλεσηΣε κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το γάλα, την κρέμα, τη…
Στην καρδιά της Κρητικής Ριβιέρας και μόλις μερικά λεπτά από τη βενετσιάνικη καστροπολιτεία του Ρεθύμνου άνοιξε το Caramel Boutique Resort του Ομίλου Ν.Δασκαλαντωνάκη – Grecotel. Το Caramel Grecotel Boutique Resort αποπνέει γοητεία αλλοτινών καιρών και διακρίνεται για την εκκεντρική πολυτέλεια που το χαρακτηρίζει. Πάνω σε μια παραμυθένια αμμουδιά 11χλμ που…
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014 13:19

Μιλφέιγ κλασικό

Για 4 ατομικά μιλφέιγ Για τα φύλλα 1 πακέτο έτοιμη ζύμη σφολιάτας (κάθε πακέτο περιέχει 2 φύλλα) 50 γρ. καστανή ζάχαρη Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής 4 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών 100 γρ. ζάχαρη 30 γρ. κορν φλάουρ 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες…