Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 15:08

Στο Μεσολόγγι 25 εκπρόσωποι μεγάλων τουριστικών οργανισμών του εξωτερικού

Σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος και μνημεία του δήμου Μεσολογγίου ξεναγήθηκαν 25 εκπρόσωποι μεγάλων τουριστικών οργανισμών από τη Γερμανία, τη Ρωσία, τη Σουηδία, τη Δανία, τη Φιλανδία, το Ισραήλ, την Ελβετία, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, την Ουγγαρία, τη Λευκορωσία, τη Σερβία και τη Ρουμανία.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν από τους τοπικούς φορείς για δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού, που πραγματοποιούνται στην περιοχή καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η ξενάγηση ξεκίνησε από το μουσείο Χαρακτικών Τεχνών Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό, συνεχίσθηκε στον χώρο των Αλυκών, στον Κήπο των Ηρώων, στα μουσεία της πόλης του Μεσολογγίου και κατέληξε στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Εκτός από τις ιαματικές ιδιότητες του πηλού Αγίας Τριάδας, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρει ο τόπος στην άθληση, τις γαστρονομικές ιδιαιτερότητές της που βασίζονται στη διατροφική αξία των προϊόντων της λιμνοθάλασσας, αλλά και τις εναλλακτικές διαδρομές ψυχαγωγίας, που έχουν άμεση σχέση και επαφή με το περιβάλλον.

Τους εκπροσώπους των μεγάλων τουριστικών οργανισμών υποδέχθηκε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, ο οποίος σε δηλώσεις του, σημείωσε: «Η ανάδειξη, προβολή και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας και η προσέλκυση τουριστικού ενδιαφέροντος αποτελούν επιδίωξη της δημοτικής Αρχής. Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται οι απαραίτητες προσεγγίσεις εκεί όπου απαιτείται με ρεαλιστική αντίληψη, σύμφωνα με τη φυσιογνωμία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες - agrinionews