Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 15:01

Σε... χριστουγεννιάτικους ρυθμούς η Θεσσαλονίκη (φωτο)

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκίνησαν οι προετοιμασίες του δήμου Θεσσαλονίκης για το φετινό χριστουγεννιάτικο στολισμό στο κέντρο της πόλης.

Με σύνθημα «Χριστούγεννα στην πόλη» ο δήμος ετοιμάζει μία σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο τα παιδιά, θεματικά πάρκα και συναυλίες.  

Πέρσι ο δήμος είχε κινηθεί σε μινιμάλ στυλ, κάτι το οποίο επέκριναν οι περισσότεροι, έτσι φέτος θα κινηθεί σε καθιερωμένους χριστουγεννιάτικους στολισμούς, ενώ θα στηθεί και πολυπόθητο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους. 

Οι εκδηλώσεις θα επικεντρωθούν κυρίως στο κέντρο της πόλης και γύρω από την πλατεία, με τα στελέχη του δήμου να εργάζονται αθόρυβα προκειμένου να  είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, θα στηθεί ένα θεματικό πάρκο με επίκεντρο τον Αϊ Βασίλη, με διάφορα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, παιχνίδια με φωτισμό και εκπλήξεις, ενώ φέτος, σε αντίθεση με πέρσι θα τοποθετηθεί χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

Φέτος θα διοργανωθούν αρκετές συναυλίες. Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν τρία μεγάλα μουσικά events και ο δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε συζητήσεις με καλλιτέχνες που θα βρεθούν στις εκδηλώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους.

Την ευθύνη για την υλοποίηση του σχεδιασμού για τον εορταστικό διάκοσμο και τις εορταστικές εκδηλώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχουν αναλάβει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας και ο πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.