Δευτέρα, 12 Μαϊος 2014 10:11

Αύξηση των ξενοδοχειακών τιμών στη Λισσαβώνα ενόψει του τελικού Champions League

Η άφιξη του Μαΐου, σημαίνει και την έναρξη της ποδοσφαιρικής καλοκαιρινής περιόδου με πρώτη στάση στη Λισσαβώνα και τον τελικό του Champions League. Οι μέσες τιμές διανυκτέρευσης παρουσιάζονται αρκετά αυξημένες στην Πορτογαλική πρωτεύουσα με το ποσοστό αύξησης να αγγίζει το 297 τοις εκατό τη νύχτα του τελικού. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) για το μήνα Μάιο.
 
Όλα τα φώτα… στο da Luz

Με όλα τα φώτα στραμμένα στο στάδιο da Luz, η Λισσαβώνα φορά τα καλά της και υποδέχεται τον τελικό του Champions League. Οι απανταχού φίλαθλοι ποδοσφαίρου, μα κυρίως οι Ισπανοί θα κατακλύσουν την Πορτογαλική πρωτεύουσα στις 24 Μαΐου. Η διαθεσιμότητα των ξενοδοχείων σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της trivago κυμαίνεται  στο 1,38 τοις εκατό. Τα λιγοστά ξενοδοχεία που έχουν ακόμα δωμάτια παρουσιάζουν τιμές, για τη μέρα του τελικού, από 900 ευρώ μέχρι και 7.000 ευρώ. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η trivago, για τη μέση τιμή διανυκτέρευσης για την εν λόγω μέρα του τελικού, μέσα στις τελευταίες 30 ημέρες,  το ποσοστό αύξησης των τιμών αγγίζει το 297 τοις εκατό και πλέον η μέση τιμή διανυκτέρευσης αγγίζει τα 1,427 ευρώ τη βραδιά για τις 24 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι η μέση τιμή διανυκτέρευσης για τη Λισσαβώνα τον Απρίλιο κυμαινόταν στα 109 ευρώ και η μέση τιμή διανυκτέρευσης για το Μάιο κυμαίνεται στα 147 ευρώ ( 35 τοις εκατό αύξηση).
 
 
Αύξηση τιμών στην Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι

Οι δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί όσο το καλοκαίρι πλησιάζει ανεβάζουν τις τιμές τους σε σχέση με τον ίδιο μήνα τον περασμένο χρόνο. Η μεγαλύτερη αύξηση τιμών παρατηρείται στο Φηροστεφάνι Σαντορίνης, ποσοστό που αγγίζει το 53 τοις εκατό σε σχέση με το Μάιο του 2013 (130 ευρώ μέση τιμή διανυκτέρευσης για το Μάιο 2013 έναντι 199 ευρώ ανά διανυκτέρευση για το Μάιο 2014). Τη δεύτερη θέση στην αύξηση τιμών καταλαμβάνει και πάλι η Σαντορίνη, το Ημεροβίγλι αυτή τη φορά με ποσοστό αύξησης 49 τοις εκατό και μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στα 283 ευρώ ανά διανυκτέρευση έναντι 190 ευρώ τον περασμένο Μάιο. Δεν αποτελεί έκπληξη ούτε η τρίτη θέση καθώς συναντάμε και πάλι τη Σαντορίνη και πιο συγκεκριμένα τα Φηρά, με ποσοστό αύξησης 46 τοις εκατό σε σχέση με το Μάιο 2013 και τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να εκτοξεύεται στα 158 ευρώ έναντι 108 ευρώ ανά διανυκτέρευση τον περασμένο Μάιο. Εμφάνιση στη λίστα των προορισμών με τη μεγαλύτερη αύξηση, στην τέταρτη θέση, κάνουν τα Χανιά με ποσοστό 32 τοις εκατό, ωστόσο με σχετικά χαμηλή τιμή διανυκτέρευσης στα 82 ευρώ έναντι 62 ευρώ τον περασμένο Μάιο. Τέλος, την πέμπτη θέση καταλαμβάνει η Αθήνα κάνοντας την έκπληξη και αφήνοντας πίσω πολλούς καλοκαιρινούς προορισμούς. Το ποσοστό αύξησης της μέσης τιμής διανυκτέρευσης για την Ελληνική πρωτεύουσα αγγίζει το 26 τοις εκατό, (μέση τιμή στα 106 ευρώ, έναντι 84 ευρώ το Μάιο 2013) χαρίζοντας στη φθηνότερη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του προηγούμενου μήνα, μια θέση στη λίστα με τους ελληνικούς προορισμούς με τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών για τον τελευταίο μήνα της Άνοιξης.