Παρασκευή, 02 Μαϊος 2014 09:47

Α. Σαμαράς: Αύξηση του τουρισμού κατά 50% στη δεκαετία

Αύξηση του τουρισμού κατά 50% και εσόδων κατά 30%, καθώς και 220.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, δήλωσε ότι μπορούμε να πετύχουμε σα χώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας  στην ανοιχτή εκδήλωση της 22ης γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα γίνονται κρατικές επενδύσεις ύψους μισού δισεκατομμυρίου κάθε έτος για τον τουρισμό, σε υποδομές, με χρήματα που θα προέρχονται από το ΕΣΠΑ.

Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην υψηλή φορολόγηση των τουριστικών επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι της καθιστά μη ανταγωνιστικές και δεσμεύτηκε για αλλαγές και ρυθμίσεις. Ο Αντώνης Σαμαράς ανέβασε ψηλά τον πήχη των στόχων της Ελλάδας για την επόμενη δεκαετία, λέγοντας ότι η χώρα μας μπορεί να πετύχει αύξηση τουριστών κατά 50% και εσόδων κατά 30%.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από αναδυόμενες αγορές και στην αποκρατικοποίηση των μαρινών. Μάλιστα είπε ότι τα επόμενα χρόνια μπορούμε να φτάσουμε τις 70 ή και τις 100 νέες μαρίνες.

Επεσήμανε το θέμα της ανάπτυξης συνδεσιμότητας της Ελλάδας με τις άλλες χώρες, αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται και θα γίνουν για την διευκόλυνση στις χορηγήσεις βίζα. Όπως ανακοίνωσε προωθούνται οι συμβάσεις παραχώρησης λιμανιών και αεροδρομίων της χώρας, ενώ μίλησε και για τις 13 δράσεις που αναπτύσσονται, ανάμεσα σε αυτές, η ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών, η σημαντική ενίσχυση της κρουαζιέρας, κ.α.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη των κέντρων και των παραλιακών μετώπων των μεγάλων πόλεων, ξεκινώντας από την Αθήνα.

πηγή: news.gr