Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 09:30

Πόσο επηρεάζουν οι φωτογραφίες τον αριθμό των κρατήσεων;

Η υπηρεσία trivagoHotelManager ερεύνησε και παρουσιάζει κατά πόσο οι φωτογραφίες που «ανεβάζουν» οι ξενοδόχοι στην πλατφόρμα για τα καταλύματα τους ανά περιοχή, αποτελούν σημαντική συνιστώσα στον αριθμό των κρατήσεων. Υπάρχει συσχετισμός ανάμεσα σε φωτογραφίες και αριθμό κρατήσεων; Πόσο άραγε επηρεάζουν οι φωτογραφίες την κρίση των χρηστών για να επιλέξουν το κατάλυμα που θα διαμείνουν; Με απλά λόγια, πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της φωτογραφίας, στην εποχή της εικόνας; 


Αρχίζοντας από το νομό Αττικής καταδεικνύεται με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο ότι οι φωτογραφίες και ο αριθμός κρατήσεων είναι συγκοινωνούντα δοχεία, πράγμα που οι Έλληνες ξενοδόχοι, φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί ακόμα. Στο διάγραμμα παρουσιάζεται το μερίδιο της πίτας κρατήσεων που πήραν τα καταλύματα, στα οποία οι ιδιοκτήτες τους προνόησαν να ανεβάσουν έστω και μια φωτογραφία συγκριτικά με εκείνα, στα οποία οι ιδιοκτήτες τους αμέλησαν να ανεβάσουν έστω και μια φωτογραφία. Το 67 τοις εκατό των κρατήσεων, «κατέληξε» σε ξενοδοχεία- καταλύματα που έχουν έστω και μια φωτογραφία που έχει ανέβει από την trivagoHotelManager υπηρεσία. Στον αντίποδα, μόλις το 33 τοις εκατό των κρατήσεων κατέληξε σε ξενοδοχεία που δεν έχουν καμία φωτογραφία προερχόμενη από το δωρεάν εργαλείο της trivago για τους ξενοδόχους. 

 

Μετακινούμενοι στην κεντρική Μακεδονία, η ψαλίδα ανοίγει ακόμα περισσότερο. Εδώ τα νούμερα υπογραμμίζουν με το πιο έντονο χρώμα τη σημασία των επαγγελματικών φωτογραφιών που θα πρέπει να ανεβάζουν οι ξενοδόχοι, με τον εν δυνάμει αριθμό των κρατήσεων. Το 83,6 τοις εκατό των κρατήσεων κατέληξε σε ξενοδόχους, οι οποίο όχι μόνο έχουν λογαριασμό στη δωρεάν υπηρεσία της trivagoHotelManager  αλλά προχώρησαν και στο επόμενο να ανεβάσουν τουλάχιστον μια φωτογραφία του ξενοδοχείου τους. Σε αντιδιαστολή, μόλις το 16, 4 τοις εκατό των κρατήσεων κατέληξε σε ξενοδοχεία που δεν έχουν ούτε μια φωτογραφία προερχόμενη από την trivagoHotelManager.

 

Η ίδια εικόνα και στην Κρήτη, έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, με το ποσοστό των κρατήσεων για τα καταλύματα που έχουν έστω και μια φωτογραφία προερχόμενη μέσω της trivagoHotelManager, να εκτοξεύεται κυριολεκτικά στο 84,7 τοις εκατό, αφήνοντας κατά πολύ πίσω το αντίθετο δέος, «της μη φωτογραφίας» στο 15,3 τοις εκατό. Οι ξενοδόχοι της περιοχής, σαφώς έχουν να καλύψουν μεγάλο έδαφος για να προσελκύσουν ακόμα περισσότερες κρατήσεις. Στην εποχή της εικόνας, οι φωτογραφίες είναι ίσως το πιο σημαντικό εργαλείο του ξενοδόχου παγκοσμίως. 

 

Στο νότιο Αιγαίο, με τα νησιά που αποτελούν κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως και με τα βλέμματα στραμμένα πάνω τους από όλο τον κόσμο, η ψαλίδα κλείνει λίγο αλλά όχι αρκετά.  Στο 77,6 τοις εκατό κυμαίνεται το ποσοστό των κρατήσεων για τα καταλύματα με έστω μια φωτογραφία μέσω trivagoHotelManager, αφήνοντας κατά πολύ πίσω το ποσοστό κρατήσεων για εκείνα τα καταλύματα που δεν έχουν ούτε μια φωτογραφία μέσω της υπηρεσίας της trivago, στο 22,4 τοις εκατό.