Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 09:16

Trivago: Πόλος έλξης και το Πάσχα η Αθήνα για τους τουρίστες

Ποιους Ελληνικούς προορισμούς επιλέγουν οι ξένοι ταξιδιώτες φέτος το Πάσχα και πόσο ακριβοί είναι; Που θα περάσουν τις Άγιες Μέρες του Πάσχα οι Έλληνες και πόσα θα κληθούν να πληρώσουν για διανυκτέρευση; Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών www.trivago.gr ερεύνησε και παρουσιάζει τα αποτελέσματα των δημοφιλέστερων προορισμών για το Πάσχα. Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ένα… Το Πάσχα θα σημάνει την ανταλλαγή των πληθυσμών…

Ποιους ελληνικούς προορισμούς προτιμούν φέτος οι ξένοι τουρίστεςΗ Ελληνική πρωτεύουσα θα αποτελέσει και το Πάσχα πόλο έλξης για τουρίστες από όλη την Ευρώπη αφού την κατατάσσουν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων τους για τις Πασχαλινές τους εξορμήσεις. Να σημειωθεί ότι η Αθήνα αποτελεί τη φθηνότερη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με 80 ευρώ ανά διανυκτέρευση για τις Άγιες Μέρες του Πάσχα, με δεύτερη το Βερολίνο με 94 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών που θα κατακλύσουν την Ελλάδα, καταλαμβάνει το νησί των Ιπποτών με ιδιαίτερα χαμηλή μέση τιμή διανυκτέρευσης  κατά τη διάρκεια του Πάσχα ( 61 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο). Τη χαμηλότερη τιμή ωστόσο ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς για το Πάσχα, κατέχουν τα Χανιά της Κρήτης με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 58 ευρώ.   
Ποιους προορισμούς επέλεξαν το 2013

Μια ματιά στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών των ξένων τουριστών κατά τη διάρκεια του Πάσχα καταδεικνύει σαφώς ότι οι προτιμήσεις των Ευρωπαίων δεν αλλάζουν τόσο εύκολα μέσα στα χρόνια. Η Αθήνα καταλάμβανε και τον περασμένο χρόνο την πρώτη θέση με μέση τιμή διανυκτέρευσης 79 ευρώ. Στη δεύτερη θέση βρισκόταν ξανά η Ρόδος και σε αυτή την περίπτωση η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαινόταν ένα ευρώ πιο κάτω σε σχέση με φέτος ( 60 ευρώ). Έκπληξη προκαλεί ότι η Κως παρά το γεγονός ότι καταλάμβανε την τέταρτη θέση στη λίστα των δημοφιλέστερων για το 2013, δεν κατάφερε φέτος να εξασφαλίσει μια θέση στη φετινή δεκάδα των προτιμήσεων.   

Οι Έλληνες ψηφίζουν Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Οι Έλληνες ταξιδιώτες το φετινό Πάσχα φτιάχνουν βαλίτσες, κλείνουν αεροπορικά εισιτήρια και αναχωρούν για Ευρώπη. Πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων έρχεται η Ρώμη με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 168 ευρώ, ενώ δεύτερο και πιο ακριβό (177 ευρώ) έρχεται το Παρίσι. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Λονδίνο και ακολουθεί η Κωνσταντινούπολη. Ο πρώτος ελληνικός προορισμός εμφανίζεται στην έκτη θέση και δεν είναι άλλος από την Κέρκυρα με μέση τιμή διανυκτέρευσης κατά τις Άγιες Μέρες στα 104 ευρώ.   

Ποιους προορισμούς προτίμησαν πέρυσι

Το Πάσχα του 2013 είχε χρώμα ελληνικό και για τους Έλληνες ταξιδιώτες. Η λίστα των δέκα δημοφιλέστερων προορισμών περιείχε μόνο Ελληνικούς προορισμούς με την Αθήνα να καταλαμβάνει την πρώτη θέση και τα Φηρά τη δεύτερη. Ωστόσο έκπληξη προκαλεί η απουσία της Κέρκυρας από τη λίστα των αγαπημένων προορισμών για το Πάσχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι Έλληνες ταξιδιώτες είναι εντελώς διαφορετικοί από τους ξένους και χρόνο με το χρόνο ενδέχεται να αλλάξουν συμπεριφορά και προτιμήσεις κατά το δοκούν.