Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 08:33

Θεσσαλονίκη: Στην κορυφή των ιδανικών προορισμών για τους Ισραηλινούς τουρίστες

Η έντονη επιθυμία των Ισραηλινών να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη, τόσο λόγω των ισχυρών ιστορικών δεσμών τους με την πόλη, όσο και χάρη στο γενικότερο ενδιαφέρον τους για τον πολιτισμό, επιβεβαιώθηκε στη διάρκεια webinar, που διοργάνωσαν ο Οργανισμός Τουρισμού της πόλης (ΟΤΘ), σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA), όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του πρώτου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Θεσσαλονίκη έχει καθιερωθεί ως ένας δημοφιλής city break προορισμός, ενώ σημαντικό πλεονέκτημα για την προσέλκυση Ισραηλινών τουριστών συνιστά η ύπαρξη απευθείας αεροπορικών συνδέσεων της Θεσσαλονίκης με το Τελ Αβίβ καθόλη τη διάρκεια του έτους.

«Οι Ισραηλινοί αγαπούν τη Θεσσαλονίκη. Πολλοί την θεωρούν μια μικρή Ιερουσαλήμ, που τους αγκαλιάζει με ασφάλεια. Ένας παράγοντας πολύ σημαντικός γι’ αυτούς. Η αίγλη της πόλης ως πρωτεύουσας του σεφαραδιτισμού, η επικείμενη κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος και η τάση των Ισραηλινών να αναζητούν ταξίδια εμπειρίας τοποθετούν τη Θεσσαλονίκη στην κορυφή των ιδανικών προορισμών. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με συντονισμένες ενέργειες, προβάλλει και υπενθυμίζει όλα τα πλεονεκτήματα της "Madre de Israel" σ’ αυτή την ισχυρή τουριστική αγορά» υπογράμμισε η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, πρόεδρος του ΟΤΘ.

  ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr