Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 11:40

Ελλάδα ψηφίζουν οι Σουηδοί τουρίστες

"Ελλάδα - Νικήτρια του φετινού Καρναβαλιού", αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου του σουηδικού περιοδικού "Travel News".

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 11% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα για την Ελλάδα δεν είναι και το μοναδικό στον σουηδικό τύπο, όπως αναφέρεται σε report του γραφείου ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Στοκχόλμη.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας DAGENS NYHETER δημοσιεύεται άρθρο, στις τουριστικές σελίδες Resor, στο οποίο προτείνονται δέκα θεματικά ταξίδια που διοργανώνουν διάφορα σουηδικά τουριστικά γραφεία, έχοντας ως θεματική την γυμναστική και την άθληση. Ένας από τους προτεινόμενους προορισμούς είναι η Ρόδος και συγκεκριμένα, στα βορειοδυτικά του νησιού. Το εβδομαδιαίο πακέτο προσφέρει ξενοδοχείο all inclusive, όπου ξεκινά κανείς την ημέρα του με κίνηση και stretching ήδη πριν από το πρωινό. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ηλιοθεραπεία και μπάνιο ή εκδρομές στο νησί. Το απόγευμα, δίνεται έμφαση σε ασκήσεις ενδυνάμωσης, αντοχής και φυσικής κατάστασης. Το συγκεκριμένο πακέτο διοργανώνεται από τον Τ.Ο. Airtours και κοστίζει 7.000 sek.

Εκτός από προορισμό για άθληση η Ελλάδα ενδείκνυται και ως ένας από τους πλέον ρομαντικούς τουριστικούς προορισμούς. Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού ALLAS το οποίο αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα (Φεβρουάριος 2014) που διεξήγαγε το Thomas Cook Group σε πέντε χώρες (Σουηδία, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία). Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες η Ελλάδα κατατάσσεται στην 3η θέση των δέκα πιο ρομαντικών προορισμών, μετά τις Μαλδίβες και την Καραϊβική.

Τέλος το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ αναφέρεται σε έρευνα της Fujifilm στην οποία συμμετείχαν 700 μέλη του site πολυτελείας "Very First To" σχετικά με το ποια είναι τα τοπία όπου μπορεί κανείς να τραβήξει τις πιο φαντασμαγορικές φωτογραφίες. Κι ενώ στις απαντήσεις, συναντά κανείς μέρη όπως το Grand Canyon, Rio de Janeiro κ.ά., στην Ευρώπη ξεχωρίζει ως μοναδική περίπτωση ομορφιάς η Σαντορίνη.