Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 08:59

Travelpulse: Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς για το 2022

Travelpulse: Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς για το 2022
Greece: Footsteps of Paul

Στους κορυφαίους προορισμούς για το 2022 συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε το travelpulse.com.

Συνολικά 14 προορισμοί συμπεριλήφθηκαν στη λίστα, οι οποίοι αναμένονται ότι θα είναι οι πιο δημοφιλείς για τη νέα χρονιά που βρίσκεται προ των πυλών.

Η Ελλάδα, πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε στην πέμπτη θέση της κορυφαίας 14άδας, με το δημοσίευμα να αναφέρει για τη χώρα μας ότι «Η Ελλάδα προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο σε μια καλή χρονιά (δηλαδή μια χρονιά χωρίς πανδημία).

 

The Norwegian Jade in Santorini (photo via NCL)

Το 2022, περισσότεροι άνθρωποι αναμένεται να αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση να ταξιδέψουν διεθνώς, πράγμα που σημαίνει ότι η Ελλάδα μπαίνει ξανά στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς. Από αρχαίους ναούς μέχρι ασβεστωμένα νησιά της Μεσογείου, η Ελλάδα προσφέρει άφθονη διασκέδαση κάτω από τον χαρακτηριστικό της ήλιο».

Στην πρώτη θέση της λίστας φιγουράρει το Μεξικό, το οποίο ανέκαθεν αποτελούσε απίστευτα δημοφιλή προορισμό, σύμφωνα με το travelpulse.com, κυρίως για τους κατοίκους στο δυτικό ημισφαίριο. Κάτι που απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα αλλάξει ούτε για το 2022.

 

A tourist visiting Mayan ruins in Yucatan, Mexico. (photo via iStock/Getty Images E+/Starcevic)

«Από το Κανκούν έως το Πουέρτο Βαγιάρτα και το Σαν Μιγκέλ ντε Αλιέντε, το Μεξικό προσφέρει όλες τις περιπέτειες και τα all-inclusives, χαλάρωση στην παραλία και γαστρονομικές περιπέτειες που έχουν ανάγκη οι ταξιδιώτες για μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών».

Δεύτερη ακολουθεί η Νέα Υόρκη, ένας προορισμός που κατάφερε να διατηρήσει τη δημοτικότητά του στους τουρίστες ακόμη και μετά από μεγάλα lockdown, εξηγεί το travelpulse.com, ενώ στην τρίτη βρίσκεται η Ταϊτή, που άνοιξε τα σύνορά της ξανά για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες το Μάιο του 2021.

 

Empire State Building & New York City Skyline (Photo via Lauren Bowman)

«Τα καταπράσινα νησιά του Ειρηνικού διαθέτουν εκπληκτικές, σχεδόν ανέγγιχτες παραλίες και τροπικά δάση, προσφέροντας πολλές δραστηριότητες χαλάρωσης και περιπέτειας, όπως πεζοπορία και καταδύσεις γύρω από τους οικολογικά διαφορετικούς κοραλλιογενείς υφάλους των νησιών».

Μία θέση πριν την Ελλάδα συναντάται το Μαϊάμι, ένας πολυπολιτισμικός γαστρονομικός κόμβος που προσφέρει άφθονη νυχτερινή ζωή και αξιοθέατα, τόσο για όσους ταξιδεύουν εδώ με τις οικογένειές τους, όσο και για εκείνους που επιλέγουν το Μαϊάμι με την παρέα τους. Το Μαϊάμι, μάλιστα, έχει γίνει trend το 2021 και αυτή η τάση δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα, αναφέρει το travelpulse.com.

Τις υπόλοιπες πέντε θέσεις μέχρι τη συμπλήρωση της δεκάδας καταλαμβάνουν η Αλάσκα και η Αυστραλία με τη Νέα Ζηλανδία, στην έκτη και έβδομη αντίστοιχα, η Καλιφόρνια στην όγδοη και το Άμπου Ντάμπι στην ένατη, ενώ το Λας Βέγκας συμπληρώνει την κορυφαία δεκάδα.

Νότια Κορέα, Αριζόνα, Χιλή, Πουέρτο Ρίκο συμπληρώνουν τις τέσσερις τελευταίες θέσεις της σχετικής λίστας.