Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 12:54

Λονδίνο: Άνοιξε τις πύλες της η τουριστική έκθεση World Travel Market

Άνοιξε τις πύλες της σήμερα στο Λονδίνο μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Η World Travel Market (WTM), που πέρυσι είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας, επανέρχεται εφέτος, σε υβριδική μορφή (1-3/11 με φυσική παρουσία και 8-9/11 διαδικτυακά).

Για την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία εξαιρετικά σημαντική αγορά, δεδομένου ότι ήταν η πρώτη χώρα σε αεροπορικές αφίξεις το 2019, δηλαδή στην προ-covid εποχή. Υπολογίζεται ότι το 2018 οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασαν τα 3.840.000, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των αεροδρομίων.

Αγαπημένοι ελληνικοί προορισμοί για τους Βρετανούς είναι η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Χαλκιδική, η Κεφαλλονιά, η Ρόδος, η Κως και η Σκιάθος.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Ην. Βασίλειου και Ιρλανδίας, Ελένη Σκαρβέλη, «η ελληνική συμμετοχή αριθμητικά είναι όση κάθε χρονιά παρά τα αυστηρά μέτρα της έκθεσης για τήρηση των αποστάσεων στα περίπτερα των συνεκθετών, δηλώνοντας το ενδιαφέρον και την ανάγκη για επιστροφή στην κανονικότητα».

«Από την πλευρά του ΕΟΤ έχουμε προγραμματίσει πολλές συναντήσεις με την τοπική αγορά, που ενδιαφέρεται να γνωρίσει τη νέα διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Ην. Βασίλειου και Ιρλανδίας και φυσικά τον νέο υπουργό Τουρισμού», σημείωσε η κ.Σκαρβέλη, η οποία ανέλαβε πρόσφατα τη θέση της προϊσταμένης στο Γραφείο του ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας. «Έχουμε επίσης, μεταξύ άλλων, προγραμματίσει πολλές συνεντεύξεις στα media με την ευκαιρία της έκθεσης για προβολή της Ελλάδας και των ελληνικών προορισμών», πρόσθεσε η ίδια.

Με την πανδημία η πτώση των αφίξεων το 2020 από το Ηνωμένο Βασίλειο άγγιξε το 71,3% συγκριτικά με το 2019 και παρότι, όπως τόνισε η κ. Σκαρβέλη, «δεν έχουμε ακόμη όλα τα στοιχεία για το 2021, φαίνεται πως σε σχέση με το 2020 ο αριθμός των αφίξεων έχει αυξηθεί σημαντικά».

«Η WTM θα λειτουργήσει υβριδικά αυτήν τη χρονιά. Από την 1η έως τις 3/11 θα έχουμε επαφές διά ζώσης και από τις 8 έως τις 9/11 θα γίνονται επαγγελματικές συναντήσεις διαδικτυακά. Από την πλευρά των εκθετών υπάρχει μείωση και το βλέπουμε στον χώρο της έκθεσης που έχει μειωθεί αισθητά. Πολλοί υπερατλαντικοί προορισμοί δεν συμμετέχουν αφού οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν το επιτρέπουν», επεσήμανε η κ. Σκαρβέλη και συμπλήρωσε: «Πολλοί επισκέπτες είναι προβληματισμένοι με τη συμμετοχή τους στην έκθεση λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid την τελευταία εβδομάδα. Έχουν, όμως, ήδη κανονίσει διαδικτυακά τις επαφές τους».