Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 08:41

Jet2: Το γνωστό ταξιδιωτικό blog αποθεώνει περιοχές της Μεσσηνίας

Η Ελλάδα ήταν και φέτος  ένας από τους πιο πολυσυζητημένους και αγαπημένους προορισμούς για το βρετανικό κοινό.

Το αμείωτο ενδιαφέρον των Βρετανών επιβεβαιώνουν άλλωστε οι πολυάριθμες και αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις για τις ομορφιές της χώρας μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στον έντυπο και ηλεκτρονικό Βρετανικό Τύπο. Με την συνδρομή της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας οι Βρετανοί ταξιδιώτες ενημερώθηκαν από συνολικά 27 νέα αφιερώματα που είδαν το φως της δημοσιότητας στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Αγγλίας, τα περισσότερα των οποίων παρουσιάστηκαν αναλυτικά στο travel.eleftheriaonline.gr.

Η πρότασή τους ήταν «Ελλάδα για διακοπές», εγκωμιάζοντας τις φυσικές ομορφιές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας, την ζεστή ελληνική φιλοξενία, την αυθεντική, γευστική και υγιεινή ελληνική γαστρονομία, τον πολιτισμό μας και πλήθος άλλων θεματικών τουριστικών προϊόντων που προσφέρει η Ελλάδα για διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ανάμεσα σε αυτά ξεχώρισε το αφιέρωμα του γνωστού ταξιδιωτικού blog της Jet2, ενός εκ των ισχυρότερων ταξιδιωτικών δικτύων της Μεγάλης Βρετανίας που προωθούν την Ελλάδα.

Το blog της Jet2, διαμορφώνοντας τις ταξιδιωτικές τάσεις εκατομμυρίων Βρετανών τουριστών, παρότρυνε τους βρετανούς παραθεριστές να επισκεφθούν και να διαμείνουν στην Πελοπόννησο, κάνοντας αναφορές μεταξύ άλλων στη γαστρονομία της περιοχής, στα γραφικά χωριά και στις μοναδικές της παραλίες. Ειδικότερα, το μεγαλύτερο μέρος του αφιερώματος επικεντρώνεται στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα κατά σειρά στην Κορώνη, στην Καλαμάτα, στον Aγιο Νικόλαο και στη Στούπα.

ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ

«Απολαύστε ντόπια ψάρια και χταπόδι στη σχάρα. Στη συνέχεια, θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας εδώ, στο “καταφύγιο των φαγητών” της Πελοποννήσου. Το ηλιόλουστο κλίμα της Κορώνης το καθιστά ιδανικό μέρος για την καλλιέργεια ελιών. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της περιοχής είναι ικανό να ανταγωνιστεί το αντίστοιχο της Καλαμάτας. Γιατί να μην τα δοκιμάσετε και τα δύο κατά την παραμονή σας στη Μεσσηνία σε μια φρέσκια ελληνική σαλάτα; Oταν πρόκειται να δειπνήσετε τη νύχτα, επισκεφτείτε το πολύχρωμο βενετσιάνικο λιμάνι που είναι γεμάτο με παραδοσιακές ταβέρνες και φιλόξενα καφέ-μπαρ. Καθώς απολαμβάνετε όλες τις φανταστικές γεύσεις του γεύματός σας, μπορείτε να θαυμάσετε τα φώτα που αντανακλούν τον Μεσσηνιακό κόλπο» αναφέρει αρχικά το ταξιδιωτικό blog.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

«Όμορφες παραλίες αποτελούν την ακτογραμμή της πόλης, ενώ μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια θα φτάσετε στο κέντρο, με τους δρόμους να σφύζουν από ντόπιους. Παράλληλα,  η παλιά πόλη μοιάζει με έναν λαβύρινθο που αξίζει να ανακαλύψετε. Εκεί οι δρόμοι θυμίζουν εικόνες από καρτ ποστάλ ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε να αγοράσετε κάτι από τα καταστήματα τοπικών προϊόντων. Οσον αφορά την ιστορία και τα αξιοθέατα, θα έχετε μια πλούσια λίστα για να δείτε. Κάστρα, μουσεία και εκκλησίες ποικίλουν στην Καλαμάτα. Αξίζει μια μέρα στην παραλία ανάμεσα σε όλα τα εστιατόρια, με την γαλάζια σημαία να δεσπόζει. Επιπλέον, το αεροδρόμιο είναι ακριβώς στο “κατώφλι” σας, οπότε ο χρόνος μεταφοράς σας στο ξενοδοχείο σας θα είναι ελάχιστος» επισημαίνουν οι συντάκτες του Jet 2.

ΑΡΩΜΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

«Αν θέλετε να ζήσετε όπως οι ντόπιοι στην επόμενη απόδραση σας, τότε επισκεφτείτε το ψαροχώρι του Αγίου Νικολάου. Στην καρδιά του χωριού βρίσκεται το λιμανάκι που περιβάλλεται από πολλά καφέ-μπαρ και εστιατόρια. Τραβήξτε μια καρέκλα και απολαύστε έναν φρέσκο ελληνικό καφέ καθώς παρακολουθείτε τους ντόπιους ψαράδες επί το έργον. Δεν ξεχνάμε τα καταπράσινα βουνά του Ταϋγέτου που περιβάλλουν το θέρετρο και προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για περιπέτειες. Ανάμεσα στις χαλαρές ημέρες ηλιοθεραπείας, ανεβείτε στα βουνά για πεζοπορία νωρίς το πρωί. Στην πορεία, θα συναντήσετε το εκπληκτικό φαράγγι του Βύρου. Υπάρχει επίσης μια παραλία μόλις λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο, η οποία σπάνια έχει κόσμο και είναι ιδανική για κολύμπι» τονίζει το αφιέρωμα δίνοντας την “σκυτάλη” στη Στούπα.

ΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΗΣΥΧΙΑ

«Περίπου δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο κατά μήκος της ακτής από τον Aγιο Νικόλαο ο δρόμος θα σας οδηγήσει στη Στούπα. Περιβάλλεται από βουνά και πλούσιους ελαιώνες. Ο κόλπος σε σχήμα πέταλου προσελκύει τόσο τους τουρίστες όσο και τους ντόπιους και συνήθως υπάρχουν πολλές ξαπλώστρες για να διαλέξετε, οπότε δεν χρειάζεται ξύπνημα από νωρίς για να κρατήσετε θέση. Μια καλή επιλογή για εξερεύνηση του τόπου είναι τα ποδήλατα. Οι οικογενειακές ταβέρνες παρουσιάζουν πιάτα της ελληνικής κουζίνας, τοπικά υλικά και νόστιμες συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Μετά το γεύμα σας, μπορείτε να κατευθυνθείτε σε ένα από τα μπαρ με θέα στη θάλασσα για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα» καταλήγει το αφιέρωμα.