Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 12:44

EasyJet: Αυξάνει τη θερινή δυναμικότητά της στο 60% των προ της πανδημίας επιπέδων της

Πτήσεις στο 60% της δυναμικότητας που είχε πριν από την πανδημία κατά την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η βρετανική αεροπορική εταιρία EasyJet.

Ο όμιλος εμφανίστηκε βέβαιος για τη ζήτηση για θερινά και φθινοπωρινά ταξίδια, προσθέτοντας ότι εστιάζει τον προγραμματισμό του προς τα ταξίδια στην Ευρώπη, δεδομένου ότι η ευρωπαϊκή ήπειρος έχει «ανοίξει» γρηγορότερα από τη Βρετανία.

Ο επικεφαλής της EasyJet έχει υπάρξει ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές της προσέγγισης της Βρετανίας σε ό,τι αφορά τα ταξίδια τους δύο τελευταίους μήνες, κατακρίνοντας τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής που προκάλεσαν μεγάλες ανατροπές, από άλμα των κρατήσεων έως μαζικές ακυρώσεις.

Για τώρα, η EasyJet είπε ότι έχει προγραμματίσει το 60% των πτήσεών της σε δρομολόγια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ κανονικά οι δραστηριότητές της είναι εξίσου μοιρασμένες μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για τους τρεις μήνες έως τα τέλη Ιουνίου, όταν ίσχυαν περιορισμοί για τα ταξίδια στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, η EasyJet κατέγραψε ζημίες προ φόρων ύψους 318 εκατ. λιρών (434 εκατ. δολαρίων).