Κυριακή, 02 Μαϊος 2021 08:58

Road Trip: Κυρίαρχη τάση στα ταξίδια και το 2021 - Το ζητούμενο όσων το επιλέγουν

Road Trip: Κυρίαρχη τάση στα ταξίδια και το 2021 - Το ζητούμενο όσων το επιλέγουν
pixabay

Κάτι που άλλαξε κατά πολύ κατά τη διάρκεια της πανδημίας στις εκδρομές, είναι το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες έγιναν πιο συνειδητοποιημένοι.

Είχαν χρόνο να σκεφτούν τι πραγματικά θέλουν από τα ταξίδια τους, να επαναπροσδιορίσουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους, αλλάζοντας κατά κάποιον τρόπο όλη τη βιομηχανία του τουρισμού, με τους επιχειρηματίες του χώρου να προσαρμόζονται πια στις απαιτήσεις τους πιο εύκολα από πριν.

Μία από τις τάσεις στο ταξίδι, λοιπόν, που σημείωσε μεγάλη ζήτηση τον περασμένο χρόνο -και αναμένεται και φέτος να κυριαρχήσει στις επιλογές των ταξιδιωτών- ήταν και τα road trips.

Το δημοφιλέστερο είδος ταξιδιού κατά την διάρκεια της πανδημίας, έκανε και συνεχίζει να κάνει πολλούς ταξιδιώτες να επιλέγουν τα αυτοκίνητά τους ως το κυρίως μεταφορικό μέσο των διακοπών τους, προτιμώντας προορισμούς παραθαλάσσιους ή θέρετρα στα βουνά, που θα τους προσφέρουν κοινωνική αποστασιοποίηση και ασφάλεια, που είναι το ζητούμενο όλων πια.

Μια τάση, που όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει, καθώς όπως όλα δείχνουν ο συνδυασμός της ευκολίας και της ασφάλειας των ταξιδιών με το αυτοκίνητο και της ικανότητας κοινωνικής απόστασης σε εξωτερικούς χώρους θα είναι ιδανικός για τα επίπεδα άνεσης των ταξιδιωτών.

Σε μια πρόσφατη έρευνα της Erie Insurance, αναφέρει το CNBC, το 51,2% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν τουλάχιστον ένα οδικό ταξίδι με το δικό τους όχημα φέτος, ενώ ένα άλλο 30% θα ήθελε, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι αυτό εξαρτάται από την κατάσταση της πανδημίας. Από αυτούς που θα ταξιδέψουν, μάλιστα, το 55% σχεδιάζει να οδηγήσει περισσότερα από 500 χιλιόμετρα από το σπίτι τους.

Η Hurst at Vrbo, εταιρεία ενοικίασης κατοικιών για οικογένειες κυρίως, τονίζει, μάλιστα, ότι τα εγχώρια ταξίδια με το αυτοκίνητο εδραιώνονται σιγά σιγά στη συνείδηση του κοινού. «Πρόκειται για έναν διαφορετικό τύπο σχετικά οικονομικών και βιώσιμων διακοπών, που δίνουν τη δυνατότητα σε όσους επιλέξουν το road trip να επενδύσουν περισσότερο στις τοπικές κοινότητες και σε πράγματα για τα οποία μπορεί να νιώσουν ένα διαφορετικό είδος σύνδεσης».