Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 08:45

Δημοφιλής προορισμός για τους Ρουμάνους τουρίστες η Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη παραμένει δημοφιλής προορισμός για τους Ρουμάνους τουρίστες, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της διαδικτυακής διεθνούς έκθεσης τουρισμού Βουκουρεστίου TTR VIRTUAL (Targul de Turism), που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2021.

Αυτό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, όπου επισημαίνεται ότι σε συνεργασία του γραφείου εξωτερικού του ΕΟΤ Ρουμανίας και του διευθυντή του Γιώργου Σταφυλάκη, ο ΟΤΘ πραγματοποίησε περισσότερες από 300 επαφές με στελέχη και εκπροσώπους της ρουμανικής τουριστικής αγοράς.

Ως συνεκθέτης κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον κυρίως των Ρουμάνων ταξιδιωτικών πρακτόρων (travel agents) προβάλλοντας τα ελκυστικά χαρακτηριστικά της πόλης και προτείνοντας νέες ιδέες σε μια αγορά που παραδοσιακά θέλει να ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις στην προτίμηση των επισκεπτών.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε το γραφείο εξωτερικού ΕΟΤ Ρουμανίας, ο ΟΤΘ παρουσίασε τη Θεσσαλονίκη με προωθητικό βίντεο διάρκειας 13 λεπτών. Πρόκειται για μία δική του παραγωγή, η οποία υλοποιήθηκε για να προβάλει την πόλη στοχευμένα στο ρουμανικό κοινό, ως ένα πολυδιάστατο σύμπλεγμα εμπειριών για διακοπές όλο τον χρόνο. Ένας προορισμός γι' αυτούς που αναζητούν νέες εμπειρίες και κρυμμένους θησαυρούς τουρισμού, καθώς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης καλύπτουν πολλές ειδικές μορφές τουρισμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ