Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 08:15

Ανάκαμψη του τουρισμού «βλέπει» το φετινό καλοκαίρι η TUI

Ανάκαμψη του τουρισμού «βλέπει» το φετινό καλοκαίρι η TUI
AP Images

Ο μεγαλύτερος όμιλος ταξιδιών στον κόσμο, Tui, προβλέπει ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης το καλοκαίρι, η οποία θα βοηθήσει στην άμβλυνση της οικονομικής πίεσης που υφίσταται, καθώς στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 σημείωσε ζημιές 699 εκατ. ευρώ εν μέσω των νέων περιορισμών για τον κορονοϊό.

Η Tui ανέφερε ότι αναμένει να λειτουργήσει με το 80% της συνήθους δυναμικότητάς της φέτος το καλοκαίρι, αλλά σημείωσε ότι παρά το αισιόδοξο κλίμα οι κρατήσεις είναι μειωμένες 44% σε σχέση με πέρυσι.

Η TUI, που μετέφερε πριν την πανδημία 23 εκατομμύρια κόσμο για τις διακοπές του ετησίως, έχει εξασφαλίσει πολλά προγράμματα βοήθειας από τη γερμανική κυβέρνηση για να επιβιώσει. Οπως ανακοίνωσε, τα διαθέσιμά της ανέρχονται σε 2,1 δισ. ευρώ.«Αυτά είναι επαρκή έως το καλοκαίρι, έως ότου η δραστηριότητα απογειωθεί το καλοκαίρι», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Fritz Joussen, σε δημοσιογράφους.

Στη Βρετανία, που είναι η μεγαλύτερη αγορά της Tui μαζί με τη γερμανική, η κυβέρνηση προειδοποιεί συνεχώς τον κόσμο να μην κάνει κρατήσεις για ταξίδια στο εξωτερικό για το καλοκαίρι και είναι σε φάση ενίσχυσης των συνοριακών ελέγχων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ