Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 11:33

Ναύπακτος: Ανακαλύψτε τα μυστικά του Κάστρου

Χτισμένη στους πρόποδες της Πίνδου αλλά και στην είσοδο του Κορινθιακού κόλπου η Ναύπακτος αποπνέει την μαγεία που ψάχνει κάποιος στις αποδράσεις του. Μια πόλη που συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα και σου φέρνει στη μνήμη χειμερινές και καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Η πόλη είναι γνωστή για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου του 16ο αιώνα στην οποία ο συμμαχικός χριστιανικός στόλος της νότιας Ευρώπης απώθησε τους Οθωμανούς. Σε αυτή συμμετείχε και ο γνωστός ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη, Μιγκέλ ντε Θερβάντες, ο οποίος έχασε το αριστερό του χέρι στη μάχη, γι’ αυτό και θα βρείτε το άγαλμα προς τιμήν του πίσω από τον αριστερό βραχίονα του λιμανιού, με την πένα του ακόμα υψωμένη.  Ξεκινήστε τη βόλτα σας από το Βενετσιάνικο λιμάνι και ανηφορίστε προς το κάστρο, διασχίζοντας τα πλακόστρωτα καλντερίμια της παλιάς πόλης χαζεύοντας τα πανέμορφα αρχοντικά της Ναυπάκτου με τους όμορφους κήπους. Να σημειωθεί ότι το  Κάστρο της Ναυπάκτου είναι το μοναδικό στην Ευρώπη με πέντε αμυντικές ζώνες.Αξίζει να περπατήσετε λίγο παραπάνω και να φτάσετε μέχρι το ρολόι της πόλης το οποίο βρίσκεται πίσω από τον Άγιο Δημήτριο. Ιδανική ώρα είναι εκεί που ο ήλιος κάνει την βουτιά του στην καταγάλανη θάλασσα.

Από άποψη διασκέδασης, αν είστε από τους τύπους που τους αρέσει η νυχτερινή ζωή τότε η Ναύπακτος διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από μικρά μπαράκια στο λιμάνι με ωραία μουσική και ωραία cocktails.

Από την άλλη αν είστε από τους τύπους που τους αρέσουν οι εναλλακτικές δραστηριότητες με τον Εύηνο και την Ορεινή Ναυπακτία σε μικρή απόσταση, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Ράφτινγκ, καγιάκ, οργανωμένες πεζοπορίες, ορειβασία καθώς και διαδρομές με 4χ4 είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος στην περιοχή.


Επιμέλεια:  Γιάννης Παναγόπουλος