Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 08:13

Βιεντάμ: Ανοιξε το πρώτο «χρυσό» ξενοδοχείο - Πόσο κοστίζουν τα δωμάτια (φωτο)

Εν μέσω πανδημίας και με τα σύνορά του κλειστά από τον περασμένο Μάρτιο το Βιεντάμ καυχάται πλέον για το πρώτο -και μοναδικό στο είδος του- «χρυσό» ξενοδοχείο που άνοιξε τις πύλες του φέτος στο κοινό στην πρωτεύουσά του, το Ανόι.

Το Dolce Hanoi Golden Lake έλαβε την Πέμπτη (19 Νοεμβρίου) πιστοποιητικό από την International Union of Records ως το μόνο ξενοδοχείο στον πλανήτη με επιχρυσωμένους τοίχους και πλακάκια, ενώ τα 120.000 τ.μ. της πρόσοψής του είναι επίσης καλυμμένα με το πολύτιμο μέταλλο.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο, που ανήκει στον όμιλο Hoa Binh και το διαχειρίζεται η αμερικανική Wyndham Hotels & Resorts Inc, ελπίζει ότι θα προσελκύσει πελάτες με πολύ ακριβά γούστα αφού ακόμη κι οι μπανιέρες, οι νιπτήρες κι οι λεκάνες τουαλέτας είναι επίχρυσες.

«Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει άλλο ξενοδοχείο σαν αυτό στον κόσμο», λέει ο Νγκουγέν Χουού Ντουόνγκ, πλειοψηφικός μέτοχος και πρόεδρος του ομίλου Hoa Binh.

Οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, που έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τα γειτονικά, φθαρμένα από τον χρόνο, κτίρια μιας άλλης εποχής, περιλαμβάνουν και μια πισίνα με πλακάκια χρυσού 24 καρατίων στην οροφή του κτιρίου.

Οι πόρτες των ανελκυστήρων είναι κατασκευασμένες από πέντε τόνους χρυσού, επίχρυσα είναι -φυσικά- και τα μαχαιροπήρουνα, ενώ ακόμη και τα στέικ σερβίρονται κατά παραγγελία τυλιγμένα σε φύλλα χρυσού.

Ο Ντουόνγκ, που είναι βετεράνος του Πολέμου του Βιετνάμ και πρώην οδηγός τρίκυκλου ποδηλάτου ταξί που απέκτησε την περιουσία του από τις κατασκευές και τα ακίνητα, δήλωσε ότι για να αποκτήσει το ξενοδοχείο τη νέα του όψη χρησιμοποιήθηκε περίπου ένας τόνος χρυσού, αλλά με το κόστος της διανυκτέρευσης να ξεκινά από τα 250 δολάρια, το Dolce Hanoi Golden Lake ανήκει στην ίδια κλίμακα τιμής, όπως ανταγωνιστικά του πολυτελή καταλύματα στην πόλη.

Όπως είπε ο Ντουόνγκ, σκόπευε να συμπέσουν τα εγκαίνια του ξενοδοχείου των 25 ορόφων και των 400 δωματίων με την πρεμιέρα της Formula 1 Grand Prix στο Ανόι, που όμως ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγή: thesun