Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 07:29

Financial Times: Λευκάδα και Καστελόριζο ανάμεσα στους «μυστικούς προορισμούς» για να αγοράσεις εξοχικό

Οι Financial Times βρήκαν που θέλουν να πάρουν εξοχικό στην Ελλάδα, καθώς σε άρθρο του βρετανικού Μέσου, οι συντάκτες από κάθε χώρα επιλέγουν το κατάλληλο μέρος.

Η Λευκάδα και το Καστελόριζο είναι οι δύο ξεχωριστοί προορισμοί της Ελλάδας, ο οποίος συνδέεται με τον τίτλο του άρθρου «Ο μυστικός προορισμός μου: οι συντάκτες των FT γράφουν για το πού να αγοράσετε ένα εξοχικό».

«Οι κρατήσεις για τα ελληνικά νησιά αυξάνονται αργά, κυρίως για τη Σαντορίνη και τη Μύκονο. Οι επιλογές μου για κοινωνικές αποστάσεις αυτό το καλοκαίρι είναι δύο λιγότερο επισκέψιμα νησιά: η Λευκάδα και το Καστελόριζο», αναφέρει η ανταποκρίτρια στην Ελλάδα Kerin Hope.

Μεταξύ άλλων σημειώνει πως οι βίλες στο νησί είναι χτισμένες κατά μήκος της δυτικής ακτής ανάμεσα σε κυπαρίσσια και ελαιόδεντρα, ενώ η θέα βλέπει παραλίες με λευκές αμμουδιές και γαλαζοπράσινα νερά. Στις γωνίες των σπιτιών οι βεράντες ενδείκνυνται για την απόλαυση υπέροχων ηλιοβασιλέματων.

Μάλιστα γίνεται αναφορά και στον γάμο του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι στον Σκορπιό, όπως και στον σημερινό ιδιοκτήτη του μικρού νησιού, τον Ρώσο διεσεκατομμυριούχο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος χτίζει στην περιοχή πολυτελείς βίλες προς ενοικίαση.

«Το Καστελόριζο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο είναι το πιο απομακρυσμένο νησί από την Αθήνα: οι κάτοικοί του συνήθως παίρνουν τη βάρκα για να κάνουν τις αγορές τους στο σούπερ μάρκετ στη γειτονική Τουρκία», λέει το άρθρο για το Καστελόριζο.

Αν και δεν υπάρχουν παραλίες στο νησί, το κολύμπι και η κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι γνωστά. «Είναι το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα όπου μπορείτε να βγείτε από την μπροστινή σας πόρτα και να πηδήξετε κατευθείαν σε μια πεντακάθαρη θάλασσα».