Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 09:58

Ελαφρώς αυξημένες οι ξενοδοχειακές τιμές στους κατεξοχήν χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα

Νέο έτος και οι μέσες ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα παραμένουν σταθερές σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2013 αλλά και σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο οι ξενοδοχειακές τιμές στους Ελληνικούς χειμερινούς προορισμούς παρουσιάζονται ελαφρώς αυξημένες με μοναδικές εξαιρέσεις το Καρπενήσι, τη Μονεμβασιά και τη Μακρινίτσα.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) για το μήνα Ιανουάριο.Ο Ιανουάριος σημαίνει την αρχή του νέου έτους και την ίδια στιγμή αποτελεί ίσως τον ιδανικότερο μήνα για χειμερινές εξορμήσεις και σκι. Οι μέσες ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα δεν παρουσιάζουν καμία αυξομείωση (72 ευρώ ανά διανυκτέρευση) ούτε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ούτε σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2013. Μια ματιά στις ξενοδοχειακές τιμές των κατεξοχήν χειμερινών προορισμών θεωρείται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν την Αράχωβα για τις χειμερινές τους αποδράσεις θα κληθούν να πληρώσουν 72 ευρώ ανά διανυκτέρευση για δίκλινο δωμάτιο. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης στην Αράχωβα για τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 21 τοις εκατό (80 ευρώ για το Δεκέμβριο έναντι 97 ευρώ για τον Ιανουάριο του 2014). Στο Μεγάλο Πάπιγκο οι ξενοδοχειακές τιμές είναι πιο μειωμένες με μέση τιμή διανυκτέρευσης 71 ευρώ, ενώ το Δεκέμβριο οι λάτρεις των χειμερινών σπορ κλήθηκαν να πληρώσουν 63 ευρώ (ποσοστό αύξησης 13 τοις εκατό) ενώ το Μέτσοβο παρουσιάζει πολύ μικρή αύξηση της τάξεως του τρία τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (τιμή Δεκεμβρίου 71 ευρώ, έναντι 73 ευρώ για τον Ιανουάριο).

Διακύμανση τιμών στην Ευρώπη

Στην πλειοψηφία τους τα Ευρωπαϊκά κράτη παρουσιάζουν μείωση στις μέσες ξενοδοχειακές τους τιμές σε σχέση με τον ίδιο μήνα της προηγούμενης χρονιάς, με μεγαλύτερη στη Ρωσία της τάξεως του 13 τοις εκατό (126 ευρώ το 2013, έναντι 109 ευρώ το φετινό Ιανουάριο). Ακολουθεί η Βουλγαρία με μείωση 11 τοις εκατό και μέση τιμή διανυκτέρευσης 56 ευρώ έναντι 63 ευρώ τον περασμένο Ιανουάριο.

*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά booking sites.*