Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013 02:04

Καλαμάτα: Νέες πτήσεις από την EasyJet

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αναδεικνύεται σημαντικός σταθμός τουριστικής ανάπτυξης της Μεσσηνίας κι ευρύτερα της Πελοποννήσου.

Όπως έγινε γνωστό από την περιφέρεια Πελοποννήσου, η αεροπορική εταιρεία EasyJet έχει εντάξει στο πρόγραμμά της απευθείας πτήση από το αεροδρόμιο του Αμβούργου προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για τον Ιούνιο 2014.

Συγκεκριμένα, από τις 23 Ιουνίου 2014 θα συνδέεται το Αμβούργο με την Καλαμάτα με δύο απευθείας πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η EasyJet από τις 22 Απριλίου του 2014 έως τις 13 Σεπτεμβρίου θα συνδέει την Καλαμάτα με το Λονδίνο με αυξημένο αριθμό πτήσεων, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια για επέκταση της τουριστικής περιόδου. Η πτήση Αμβούργο-Καλαμάτα αποτελεί μια από τις πέντε νέες πτήσεις της EasyJet στην χώρα μας, κάτι που αποτελεί στρατηγική επιλογή για την αεροπορική εταιρεία.

Ο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με αφορμή την ανακοίνωση της αεροπορικής σύνδεσης, δήλωσε ότι "η αύξηση των προορισμών εισερχόμενου τουρισμού από πόλεις του εξωτερικού, ενδυναμώνουν ουσιαστικά τον προορισμό “Πελοπόννησος” και αναδεικνύει σταδιακά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας σε σημαντική πύλη εισόδου για τον ελληνικό τουρισμό".