Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 07:30

Η Πάρος ενισχύσει την παρουσία της στις διεθνείς εκθέσεις

Με σημαντικά αποτελέσματα έκλεισε το πρώτο δίμηνο των εκθεσιακών συμμετοχών του Δήμου Πάρου σε Βιέννη, Ζυρίχη, Ντίσελντορφ, Βρυξέλλες, Νέα Υόρκη και Μιλάνο, με τις ενδείξεις να είναι ενθαρρυντικές για την εξέλιξη και της εφετινής τουριστικής περιόδου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως προέκυψε από τις επαφές που πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου κ. Γιώργος Μπαφίτης με τον κ. Γιάννη Αποστόλου στη FERIEN Βιέννης και την κυρία Άννα Πολυκανδριώτη στη FESPO Ζυρίχης, ο αυστριακός Tour Operator DK Touristik θα έχει για πρώτη φορά απευθείας σύνδεση Βιέννης - Πάρου, μέσω Μυκόνου (Βιέννη - Μύκονος αεροπορικώς και από Μύκονο με πλοίο Πάρο, με ρυθμισμένες τις ώρες), ενώ έκδηλο ήταν το ενδιαφέρον των Ελβετών επισκεπτών του περιπτέρου για τον περιπατητικό τουρισμό.

Αντίστοιχο ήταν και το ενδιαφέρον για ενίσχυση του καταδυτικού Τουρισμού από επαγγελματίες της γερμανικής αγοράς που συναντήθηκαν στο Ντίσελντορφ με την Αντιδήμαρχο κυρία Δώρα Σαρρή - Παπακυρίλλου, και τους κ.κ. Νικόλα Λουρίδη και Κωνσταντίνο Λίβα, στο πλαίσιο της έκθεσης ΒΟΟΤ.

Στο Μιλάνο, οι επαφές του προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής κ. Μικέ Λεοντή και της κυρίας Μαρίας Σκιαδά επικεντρώθηκαν στην οργάνωση διακοπών για ζευγάρια και οικογένειες από Ιταλία, ενώ διαπιστώθηκε και η διάθεση για προώθηση VIP τουριστών από τη Γεωργία, στο πλαίσιο της πολιτικής προσέγγισης επισκεπτών με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Σημαντικές ήταν και συναντήσεις με σειρά εκπροσώπων Tour Operators, μεταξύ των οποίων της εταιρίας Evolution Travel που δραστηριοποιείται σε Ιταλία και ΗΠΑ, της Μakotour και της Gorgolive από Ιταλία που έχουν συμπεριλάβει την Πάρο στα προγράμματά τους, της Τoko4you που ασχολείται με κρουαζιέρες και γαμήλια ταξίδια, της Viatravel που ασχολείται κυρίως με επαγγελματικά ταξίδια κ.α. καθώς και με bloggers και δημοσιογράφους.

Τέλος, στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκαν επαφές από στελέχη της εταιρίας Συμβούλων του Δήμου με σημαντικά Μέσα Ενημέρωσης και ταξιδιωτικούς πράκτορες με στόχο την ενίσχυση της φήμης του νησιού και στις Βρυξέλλες ο κ. Δημήτρης Σταυράκης που εκπροσώπησε το νησί είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με επαγγελματίες που προωθούν τον πολιτιστικό Τουρισμό και την κρουαζιέρα.

«Η εκθεσιακές παρουσίες αλλά και η συστηματική προσέγγιση των αγορών που επιχειρούμε σε όλη τη διάρκεια του χρόνου με στρατηγική και συνέπεια μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι η Πάρος μας, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω εξωγενών παραγόντων που επηρεάζουν τη διακίνηση τουριστών παγκοσμίως, θα συνεχίσει την ανοδική της τροχιά, σημειώνοντας νέες επιτυχίες και επιβεβαιώνοντας ότι το «χτίσιμο» της φήμης του νησιού μας διαθέτει γερές βάσεις», δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Μάρκος Κωβαίος ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής και τους επαγγελματίες όλων των κατηγοριών «που στηρίζουν την προσπάθεια του Δήμου για την επιτυχία του στόχου της υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ