Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 07:37

ΕΟΤ: O ελληνικός θαλάσσιος τουρισμός στην έκθεση ΒΟΟΤ του Ντίσελντορφ

Στην επαγγελματική έκθεση θαλάσσιου τουρισμού BOOT, που  πραγματοποιήθηκε στο  Ντίσελντορφ της Γερμανίας  από 18 έως 26 Ιανουαρίου 2020, συμμετείχε ο ΕΟΤ, στο πλαίσιο των στρατηγικών κατευθύνσεων της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την ανάδειξη των εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων που διαθέτει η χώρα και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Στο  περίπτερο  του ΕΟΤ συμμετείχαν ως συνεκθέτες η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με εκπροσώπηση οκτώ νησιών: Λέρος και  Ρόδος από τα Δωδεκάνησα, Αμοργός, Άνδρος, Κέα, Νάξος, Πάρος και Σαντορίνη από τις Κυκλάδες. Στην έκθεση συμμετείχε και η  εταιρεία  NorthSailing από την Καβάλα.

Τα νησιά εκπροσωπήθηκαν από επαγγελματίες των καταδύσεων, οι οποίοι ενημέρωσαν το κοινό και τους λάτρεις των καταδύσεων για τις πολλαπλές τουριστικές δραστηριότητες που προσφέρουν οι νησιωτικοί τους προορισμοί.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θαλάσσιου τουρισμού ΒΟΟΤ, ανήλθαν σε περισσότερα από 250.000 άτομα, από 106 χώρες. Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η συμμετοχή επισκεπτών από το εξωτερικό, όπως από Ολλανδία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Ελβετία, Ιταλία, Γαλλία, Αμερική και Καναδά.

Σε  συνολικά 17 εκθεσιακούς χώρους φιλοξενήθηκαν 1.900 εκθέτες από 71 χώρες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό τα προϊόντα τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ