Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 07:54

Τρεις ελληνικοί προορισμοί στην κορυφή των προτιμήσεων των Ευρωπαίων

Ιδιαίτερη ζήτηση για το νησί της Κεφαλονιάς κατέγραψε το 2019 στη Γερμανία η ταξιδιωτική πλατφόρμα eDreams ODIGEO, στην τέταρτη έκθεσή της με τίτλο European Traveler Insights.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η ζήτηση για την πόλη της Κεφαλονιάς από Γερμανούς ταξιδιώτες παρουσίασε αύξηση 316% το 2019 σε σύγκριση με το 2018, αποτελώντας το πιο «καυτό» προορισμό πόλης της χρονιάς για την πλατφόρμα, ενώ ακολούθησαν το Ivalo της Φινλανδίας (+102%) και το Szczytno της Πολωνίας (+101%).

Όσο αφορά το σύνολο των Ευρωπαίων, η Πρέβεζα εμφανίζεται ως ο πιο περιζήτητος κοντινός προορισμός πόλης για το σύνολο των Ευρωπαίων, με αύξηση 121% ενώ η Κεφαλονιά παρουσιάζει αύξηση 59% και βρίσκεται στην τρίτη θέση πιο περιζήτητων κοντινών προορισμών πόλης, ενώ ακολουθεί, σε επίπεδο ελληνικών πόλεων, η Καλαμάτα με αύξηση 38%.

Εκτός από τον αγαπημένο προορισμό των Γερμανών φέτος που ήταν η Palma de Mallorca, άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κέρδισαν επίσης τις προτιμήσεις τους, όπως η Κωνσταντινούπολη, το Λονδίνο, η Βαρκελώνη και το Βερολίνο.

Από τους μακρινούς αστικούς προορισμούς δημοφιλέστεροι ήταν το Tivandrum της Ινδίας (+108%), η Γουατεμάλα (+85%), η πόλη του Παναμά (+75%) και η Ουργκάντα (+72%).Η έκθεση, η οποία βασίζεται σε δεδομένα από όλες τις ευρωπαϊκές κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2019 και του 2018 αντίστοιχα στις πλατφόρμες eDreams, Opodo, Go Voyages και Travellink eDreams ODIGEΟ, δείχνει επίσης ότι οι περισσότερες κρατήσεις των Γερμανών πραγματοποιήθηκαν φέτος τις Δευτέρες και τις Τρίτες.Για τις σύντομες αποδράσεις για κάτω των 6 ημερών, οι Γερμανοί έκαναν κράτηση διακοπών, κατά μέσο όρο, 41 ημέρες πριν την άφιξη στον προορισμό, οι Δανοί 45 ημέρες και οι Ιταλοί 32 ημέρες πριν. Το 28% των Γερμανών προτίμησαν σύντομο ταξίδι με διάρκεια 3 ή 4 ημερών. Το 27% προτίμησε ταξίδια 7 έως 13 ημερών. Το 2019 οι ευρωπαίοι ταξιδιώτες έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση σε μακρινούς προορισμούς θέλοντας να ανακαλύψουν νέους πολιτισμούς. Η Αυστραλία ήταν πόλος έλξης για τους για αυτούς με αύξηση 74% σε ετήσια βάση. Η Αλβανία επίσης, στη δεύτερη θέση, παρουσίασε αύξηση 41%, αποτελώντας σημαντικό ανερχόμενο προορισμό ενώ η Ινδονησία, τρίτη στην κατάταξη ζήτησης, σημείωσε αύξηση 33%. Ακολούθησε η Ν. Αφρική με αύξηση 31% με επίκεντρο του ενδιαφέροντος τον πολιτισμό της.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το 2020, το Τόκιο ανήκει στους προορισμούς με τη μεγαλύτερη αύξηση κρατήσεων, με ανάπτυξη 90% λόγω του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράγκμπι του 2019 και των ερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.Επίσης, η Σενεγάλη, λόγω της ιστορίας και του πολιτισμού της, βρίσκεται στους αγαπημένους προορισμούς των Ευρωπαίων για το 2020, ενώ μεγάλη ζήτηση καταγράφεται και για το Τελ Αβίβ, το οποίο παρουσιάζει μέχρι στιγμής αύξηση κρατήσεων 17% για το 2020.