Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 11:07

Βιετνάμ: Έκλεισε ο φημισμένος και πολυφωτογραφημένος «δρόμος του τρένου» στο Ανόι

Για λόγους ασφαλείας οι αρχές του Ανόι, στο Βιετνάμ, έκλεισαν τον περίφημο «δρόμο του τρένου», προς μεγάλη δυσαρέσκεια των τουριστών, που πόζαραν για φωτογραφίες αγνοώντας τους κινδύνους.

Ο στενός δρόμος με τις σιδηροδρομικές ράγες στο Ανόι έχει αναδειχθεί σε δημοφιλές αξιοθέατο και ιδανικό σκηνικό για φωτογραφίες. Συχνά το «κρυφτούλι» με τα τρένα, που περνούν από την πόλη, γίνεται πολύ επικίνδυνο.

Ωστόσο οι αρχές του Ανόι ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα, όπως μεταδίδει ο Guardian, πως θα αποκλείσουν την πρόσβαση στις γραμμές, για την αποφυγή ατυχημάτων. Χθες η αστυνομία ύψωσε φραγμούς κρατώντας σε απόσταση τους απογοητευμένους τουρίστες.

Ορισμένοι αμετανόητοι επισκέπτες αναζήτησαν κενά στα ανοιχτά τμήματα του σιδηροδρόμου, αποφεύγοντας τα διερχόμενα τρένα την τελευταία στιγμή.

Κατασκευασμένο από την εποχή της αποικιοκρατίας, το σιδηροδρομικό δίκτυο χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών στην πρώην γαλλική αποικία της Ινδοκίνας, και τα απομεινάρια του χρησιμοποιούνται σήμερα από τον κρατικό σιδηρόδρομο του Βιετνάμ.

Κάποτε, το κομμάτι της πόλης από το οποίο περνούν οι γραμμές ήταν υποβαθμισμένο, στέκι χρηστών ουσιών και άστεγων, αλλά η πρόσφατη ανακάλυψή του από τους φωτογραφόφιλους τουρίστες άλλαξε την εικόνα του.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων παραπονέθηκαν πως η απαγόρευση θα βλάψει τις επιχειρήσεις τους και υποστήριξαν πως οι τουρίστες έχουν μάθει να κάνουν στην άκρη όταν περνά το τρένο.

«Δεν έχουν γίνει ποτέ ατυχήματα» τονίζει ο Le Tuan Anh, που προσφέρει καφέ μέσα από το σπίτι του, κατά μήκος των γραμμών. «Συγκριτικά με την κίνηση οπουδήποτε αλλού στην πόλη, εδώ είναι πολύ ασφαλέστερα».

Χθες τοποθετήθηκαν πάντως νέες πινακίδες, ειδοποιώντας τους τουρίστες να μην βγάζουν φωτογραφίες ή βίντεο στην «επικίνδυνη περιοχή».

«Κόσμος από όλο τον κόσμο έρχεται στο Ανόι μόνο για να δει το τρένο να περνά» δήλωσε η Βρετανίδα τουρίστρια Harriet Hayes. «Είναι κρίμα που ήρθαμε και μας είπαν να φύγουμε».