Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 07:35

Ταξίδι στη Σάμο για πέντε bloggers από την Ολλανδία

Την ευκαιρία να επισκεφτούν τη Σάμο από τις 10 έως της 13 Σεπτεμβρίου είχαν πέντε bloggers από την Ολλανδία, σε ταξίδι που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών, σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη πλατφόρμα τουριστικών αξιολογήσεων στην Ολλανδία Zoover.nl, που απαριθμεί 1,3 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες μηνιαίως.

Στόχος του ταξιδιού ήταν η προβολή και η προώθηση στη δυναμική τουριστική αγορά της Ολλανδίας της Σάμου, ως προορισμός πολλαπλών επιλογών εναλλακτικού τουρισμού.

Στην ανακοίνωση του ΕΟΤ επισημαίνεται ότι η πλατφόρμα zoover.nl θα ολοκληρώσει online καμπάνια για την Σάμο (branded content) διάρκειας ενός έτους, ενώ θα υπάρξει προβολή κι από αρθρογραφία σε δημοφιλή από τους bloggers που την επισκέφτηκαν.

Η ολλανδική αγορά αποτελεί την πρώτη πηγή επισκεπτών στη Σάμο. Το 2018 πραγματοποιήθηκαν 378 απευθείας πτήσεις που μετέφεραν 30.000 Ολλανδούς ταξιδιώτες, ενώ το 2019 παρουσιάζεται αυξητική τάση, καθώς την περίοδο Απριλίου – Αυγούστου, σημειώθηκαν 21.600 αφίξεις επισκεπτών που έφτασαν στο νησί με 341 απευθείας πτήσεις από την Ολλανδία.

Η τάση επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς το πρώτο 7μηνο του έτους οι αφίξεις από την Ολλανδία προς την Ελλάδα παρουσιάζουν αύξηση 3,7%, μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές με ανοδική πορεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ