Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 07:47

MasterCard Inc: Η πιο δημοφιλής πόλη για να επισκεφτεί κανείς το 2019

MasterCard Inc: Η πιο δημοφιλής πόλη για να επισκεφτεί κανείς το 2019

Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, η Μπανγκόκ, αναδείχθηκε η πιο δημοφιλής πόλη για να επισκεφθεί κανείς το 2019, παραγκωνίζοντας το Παρίσι και το Λονδίνο, σύμφωνα με έρευνα της MasterCard Inc.

Η Μπανγκόκ είναι η πόλη που δέχτηκε τους περισσότερους επισκέπτες για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος, υποδεχόμενη σχεδόν 22,8 εκατομμύρια επισκέπτες.

To Παρίσι και το Λονδίνο καταλαμβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση στην κατάταξη, η καθεμία με σχεδόν 19,1 εκατομμύρια αφίξεις και ακολουθεί το Ντουμπάι με 15,9 εκατομμύρια επισκέπτες.

'Αλλες πόλεις της νοτιοανατολικής Ασίας, η Σιγκαπούρη και η Κουάλα Λουμπούρ, βρίσκονται στην πέμπτη και την έκτη θέση της κατάταξης, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία βασίζεται σε έρευνες που έγιναν από τρίτα μέρη, σε αναλύσεις ιδιοκτησιών και σε δημόσια δεδομένα από 200 πόλεις- προορισμούς.

Η Νέα Υόρκη, η Κωνσταντινούπολη, το Τόκιο και η Αττάλεια της Τουρκίας περιλαμβάνονται στο top 10. Ο αριθμός των διεθνών επισκεπτών σε 200 χώρες αυξήθηκε κατά 76% τα τελευταία 10 χρόνια.

Παρά τη μακρά παραμονή της Μπανγκόκ στην κορυφή της κατάταξης, η τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης αντιμετωπίζει αντίθετους ανέμους, με τις αφίξεις να έχουν μειωθεί κατά 1,03% σε ετήσια βάση τον Μάιο, πριν ανακάμψουν με μια άνοδο 0,89% τον Ιούνιο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 12% της ταϊλανδικής οικονομίας. Ωστόσο, η ασθενέστερη οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και ένα ναυτικό δυστύχημα πέρυσι οδήγησαν σε μείωση των αφίξεων Κινέζων στην Ταϊλάνδη το πρώτο εξάμηνο φέτος.

Η πτώση στον αριθμό των επισκεπτών από την Κίνα αντισταθμίστηκε εν μέρει από τις αφίξεις από την Ινδία. Η Ταϊλάνδη αναμένεται να υποδεχτεί δύο εκατομμύρια ινδούς τουρίστες το 2019, ανακοίνωσε ο διοικητής της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης Γιουτάσακ Σουπασόρν στο Reuters, αναφέρει το ΑΠΕ.

Η αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη, η αύξηση του πλούτου και η άνοδος των αερογραμμών χαμηλού κόστους θα κάνουν το ταξίδι περισσότερο προσιτό, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Minor Hotels Ντίλιπ Ρατζακρίερ.

«Δεδομένου ότι λιγότεροι από το 10% του συνολικού πληθυσμού της Κίνας έχουν διαβατήριο, η δυναμική της κινεζικής αγοράς δεν πρόκειται να φθίνει ποτέ», τόνισε.