Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 07:58

Τουρκία: Πόλος έλξης τουριστών το Παμούκαλε, για τις ιαματικές πηγές του

Το Παμούκαλε, ένα από τα παλαιότερα τουριστικά αξιοθέατα στη νοτιοδυτική Τουρκία, φιλοξένησε 70.000 ντόπιους και ξένους τουρίστες κατά τη διάρκεια πέντε ημερών εορτασμού του Κουρμπάν Μπαϊράμ.

Το Παμούκαλε είναι μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, η οποία είναι γνωστή για τα ιαματικά νερά της και το λευκό τραβερτίνη, ο οποίος σχηματίζει φυσικές πισίνες.

Βρίσκεται στην επαρχία Ντενιζλί και προσελκύει το ενδιαφέρον τουριστών από όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα την Ευρώπη, την Ανατολική Ασία, τη Λατινική Αμερική και τη Ρωσία.

Ο Γκάζι Μουράτ Σεν, πρόεδρος της τοπικής τουριστικής και ξενοδοχειακής ένωσης, δήλωσε ότι επισκέπτονται το Παμούκαλε πολλοί τουρίστες χάρη στη θέση του, στο σταυροδρόμι των θέρετρων κατά μήκος των ακτών της Τουρκίας.

Με τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Ιεράπολης κοντά, το Παμούκαλε είναι γνωστό για τα ιαματικά λουτρά του για χιλιετίες από τους Ρωμαϊκούς χρόνους και για το λευκό τραβερτίνη, που σχηματίζει θερμές πηγές πλούσιες σε ασβέστιο.

Οι επισκέπτες περπατούν ξυπόλητοι στις θερμές πηγές, όπου τα νερά παραμένουν σε υψηλές θερμοκρασίες ακόμη και το χειμώνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ