Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 07:46

Βέλγιο: Το σχέδιο της Μπριζ για να περιορίσει τις αφίξεις τουριστών

H Μπριζ, μια από τις ομορφότερες πόλεις του Βελγίου, μπορεί κάθε χρόνο να φιλοξενεί εκατοντάδες τουρίστες, αλλά όπως όλα δείχνουν, αλλάζει τα πλάνα της και αποφασίζει να περιορίσει τις αφίξεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο της βελγικής Μπριζ αποφάσισε να μην διαφημίζει πλέον την πόλη σε ξενοδοχεία άλλων μεγάλων βελγικών πόλεων, υπό το φόβο πως η περιοχή θα χάσει κάποια στιγμή την ταυτότητά της λόγω της αυξημένης έλευσης των ξένων.

«Ήδη υπάρχουν αρκετοί τουρίστες που έρχονται στη Μπριζ», είπε ο δημοτικός σύμβουλος τουρισμού, Φίλιπ Πιερίνς. «Οι περισσότεροι από αυτούς είναι της μιας ημέρας. Φυσικά δεν τους ζητάμε να μην έρθουν, αλλά θεωρούμε πως η Μπριζ δεν χρειάζεται άλλη διαφήμιση αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε.

Ο δημοτικός σύμβουλος είπε επίσης πως είναι σημαντικό που η πόλη είναι ήδη γνωστή και στο διαδίκτυο διατίθενται πολλές πληροφορίες γι′ αυτή.

Να σημειωθεί πως ετησίως περίπου 9 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται το ιστορικό κέντρο της Μπριζ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές για το 2017, με τους περίπου 126 επισκέπτες ανά ημέρα να αντιστοιχούν σε 100 μόνιμους κατοίκους.

Οι Αρχές της Μπριζ πραγματοποίησαν επίσης συμφωνίες με τις λιμενικές αρχές ώστε να υπάρχουν στο λιμάνι το πολύ δύο κρουαζιερόπλοια την ίδια στιγμή, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί εύκολα να υπάρχουν τέσσερα ή πέντε.

Στο παρελθόν, ο δήμαρχος Ντερκ Ντε Φο, έχει πολλάκις σημειώσει πως η πόλη είναι επιφυλακτική όσον αφορά στις βλαβερές συνέπειες του τουρισμού.

Υπενθυμίζεται πως και το Άμστερνταμ πρόσφατα δήλωσε ότι δεν θέλει να γίνει Βαρκελώνη ή Βενετία που κανονικά υποφέρουν από τους τουρίστες. Το 2018 η Ολλανδία υποδέχθηκε περισσότερα από 18 εκατομμύρια τουρίστες και μέχρι το 2030 ο αριθμός θα σκαρφαλώσει στα 42 εκατομμύρια.

Όπως αναφέρει το cnn.com, την περασμένη χρονιά αφαιρέθηκε το τεράστιο γλυπτό που ανέγραφε «Iamsterdam» από την πλατεία μπροστά από Κρατικό Μουσείο της Ολλανδίας, το οποίο αποτελούσε πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Η δημοτική αρχή επιδιώκει επίσης να σταματήσει την ανάπτυξη ξενοδοχείων, καταστημάτων με σουβενίρ, καταστημάτων πώλησης εισιτηρίων και τυριών. Η χωρητικότητα του αεροδρομίου Σίπχολ πρέπει να περιοριστεί και τα επιβατηγά πλοιάρια να απομακρυνθούν από το κέντρο της πόλης.