Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 12:35

Η Ryanair προσθέτει το Ντουμπρόβνικ στους προορισμούς της

Αεροσκάφος Boeing 737-800 της Ryanair, με 186 επιβάτες από το Δουβλίνο, προσγειώθηκε στο Ντουμπρόβνικ, εγκαινιάζοντας χτες την αεροπορική σύνδεση των δύο πόλεων που θα διαρκέσει μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου 2019.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους αναμένεται ότι θα συνδέσει το Ντουμπρόβνικ και με άλλους προορισμούς, δήλωσε ο διευθυντής του κροατικού αερολιμένος, Φράνο Λούετιτς.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι το πρώτο αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας American Airlines, θα προσγειωθεί στο Ντουμπρόβνικ στις 8 Ιουνίου. "Για πρώτη φορά σε 28 χρόνια, θα έχουμε απευθείας πτήση που θα συνδέει τις ΗΠΑ με την Κροατία. Το Ντουμπρόβνικ θα συνδέεται τρεις φορές την εβδομάδα με τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Το ενδιαφέρον των επιβατών είναι πολύ μεγάλο, οπότε το Σεπτέμβριο θα έχουμε τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη διάρκεια της θερινής περιόδου, το Ντουμπρόβνικ θα έχει απευθείας πτήσεις προς 70 προορισμούς, εξέλιξη που είναι θετική για την τουριστική κίνηση στην περιοχή, τόνισε η επικεφαλής του τουριστικού συμβουλίου της πόλης, Ρομάνα Βλάσιτς. Η ίδια είπε πως από την έναρξη του τρέχοντος έτους μέχρι και τα τέλη Μαΐου, καταγράφηκε αύξηση 30% στις αφίξεις ξένων επισκεπτών και άνοδος 11% στις διανυκτερεύσεις, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ