Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 16:42

Ψηφιακές διακρίσεις για το αεροδρόμιο της Αθήνας

Μία σημαντική διάκριση απέσπασε τον Οκτώβριο η νέα ιστοσελίδα του αεροδρομίου, κερδίζοντας το «Αργυρό Βραβείο» στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών βραβείων “Lovie”, στην κατηγορία Travel/TourismWebsite. Το νέο www.aia.gr διακρίθηκε για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό, την εύκολη και χρηστική πλοήγηση αλλά και τη διαδραστική δημιουργικότητα.

Τα Lovie Awards είναι ο μοναδικός πανευρωπαϊκός διαγωνισμός που παρακολουθεί και αναγνωρίζει τη δημιουργικότητα και τα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής διαδικτυακής κοινότητας, σε επίπεδο websites, videos, apps, online διαφήμισης και κοινωνικών έργων (social works). Το όνομά τους το χρωστούν στην Ada Lovelace (1815-1852), δημιουργό του πρώτου αλγόριθμου, που σήμερα θεωρείται από πολλούς ως η πρώτη προγραμματίστρια στον κόσμο.

Επίσης, το πρωτοποριακό Β2Β Blog του ΔΑΑ, ένα «εικονικό lounge portal» για καθημερινή επικοινωνία και παροχή πληροφορίας προς τις αεροπορικές εταιρείες, κατέκτησε την πρώτη θέση το Νοέμβριο στην Κωνσταντινούπολη, στην κατηγορία Business to Business, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου «Webit» για την online καινοτομία. Το blog του αεροδρομίου βραβεύθηκε για το σχεδιασμό, την καινοτομία και τη χρηστικότητα που προσφέρει.