Δευτέρα, 06 Μαϊος 2019 07:53

Lonely Planet: Οι πιο ακριβές πόλεις για επαγγελματικό ταξίδι

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ECA International, όπως αυτά δημοσιεύονται στο Lonely Planet, η Νέα Υόρκη για άλλη μια φορά κρατάει τα σκήπτρα της πιο ακριβής πόλης στον κόσμο για επαγγελματικά ταξίδια.

Μάλιστα τα ακριβότερα δωμάτια των ξενοδοχείων της, ήταν εκείνα που την ανέδειξαν στην κορυφή των πιο ακριβοθώρητων προορισμών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Όπως εξηγεί ο Steven Kilfedder, διευθυντής στο ECA International, οι τιμές διαμονής στην πόλη αυξάνουν το κόστος ενός ταξιδιού σε αυτή, ενώ και άλλοι παράγοντες επιβαρύνουν οικονομικά τον προϋπολογισμό. «Ένα μεγάλο μέρος του υψηλού κόστους για τα επαγγελματικά ταξίδια στη Νέα Υόρκη μπορεί να αποδοθεί στην υψηλή ζήτηση που έχουν τα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης, με το ημερήσιο κόστος για τους επαγγελματίες ταξιδιώτες να αγγίζει κατά μέσο όρο έως και τα 700 ευρώ».

Αυτά τα κόστη σε συνδυασμό με τις σταθερά υψηλές τιμές τόσο στις μετακινήσεις, όσο και σε αρκετά εστιατόρια μπορούν να μετατρέψουν τα ταξίδια στη Νέα Υόρκη σε εξαιρετικά δαπανηρή υπόθεση.

Στη δεύτερη και τρίτη θέση συναντώνται δύο ελβετικές πόλεις, η Γενεύη με μέσο ημερήσιο κόστος 640 ευρώ και η Ζυρίχη με 590 ευρώ αντίστοιχα. Η Ουάσινγκτον σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση με 555 ευρώ ημερησίως, με το Παρίσι να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα με 550 ευρώ.

Η πόλη, ωστόσο, που σημείωσε πραγματική «εκτόξευση» στο ημερήσιο κόστος για εκείνους που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς σκοπούς σε αυτή δεν είναι άλλη από το Ρέικιαβικ στην Ισλανδία με 549 ευρώ, αφήνοντας πίσω του δημοφιλείς επιχειρηματικούς κόμβους όπως το Λονδίνο. Με αυτή την «ανατροπή» πρόκειται για την τέταρτη πιο ακριβή πόλη στην Ευρώπη.