Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 09:39

Ξεκίνησε και επισήμως η φετινή τουριστική περίοδος για τη Ρόδο

Με την πρώτη πτήση τσάρτερ από Βιέννη, της αεροπορικής εταιρείας Lauda Motion, ξεκίνησε και επισήμως την περασμένη Κυριακή η φετινή τουριστική περίοδος για τo νησί της Ρόδου.

Το αεροπλάνο έφθασε στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου στις 9:05 το πρωί, μεταφέροντας 100 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους Αυστριακοί, αλλά και Τσέχοι, Σλοβάκοι και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στους πρώτους επισκέπτες επεφύλαξαν θερμή υποδοχή η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, με τη στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου «Βιλλανόβα» και της Φιλαρμονικής του δήμου Ρόδου.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του δήμου Ρόδου διένειμαν στους τουρίστες ενημερωτικό υλικό, αναμνηστικούς σελιδοδείκτες και δώρα, συσκευασίες που περιείχαν βότανα- προσφορά του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου- καθώς και όμορφα στολισμένα κουτιά με παραδοσιακά γλυκά. Οι επισκέπτες δήλωσαν ενθουσιασμένοι, που οι διακοπές τους ξεκινούσαν με ένα τόσο θερμό καλωσόρισμα και ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την υποδοχή, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Η σεζόν ξεκινά με καλούς οιωνούς φέτος, όπως προκύπτει και από τα θετικά μηνύματα που έρχονται από τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στις οποίες η Διεύθυνση Τουρισμού είχε δυναμική παρουσία. Η Ρόδος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους και ασφαλείς προορισμούς σε όλο τον κόσμο και όπως όλα δείχνουν, το 2019 θα είναι μία καλή τουριστική χρονιά, εφάμιλλη της περσινής, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία σημειώθηκε σημαντική άνοδος στις αφίξεις τουριστών. Οι στοχευμένες προσπάθειες της Διεύθυνσης Τουρισμού του δήμου Ρόδου για την προβολή της Ρόδου και την περαιτέρω προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού, αναμένουμε ότι θα αποδώσουν καρπούς και τη φετινή τουριστική περίοδο», υπογράμμισε η αντιδήμαρχος κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου.