Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 07:59

Η Αλβανία γίνεται ελκυστικός προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες

Τα στοιχεία του για τον Φεβρουάριο του 2019, που αφορούν την Αλβανία, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Στατιστικής (INSTAT).

Σύμφωνα με αυτά, η γειτονική χώρα παρουσίασε αύξηση της τάξης του 5,8% στην είσοδο ξένων επισκεπτών, έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2018.

Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Αλβανία αυξάνεται σταδιακά και η χώρα καθίσταται ελκυστικός προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες, βάσει των στοιχείων της INSTAT για την υπό εξέταση περίοδο. Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στην κορυφή των χωρών από τις οποίες προήλθε ο μεγαλύτερος αριθμός ξένων επισκεπτών, αυξημένος κατά 27,9% (σε ετήσια βάση).

Ανοδική τάση σημείωσαν οι αφίξεις ξένων επισκεπτών από τη Βόρεια Μακεδονία (+17% σε ετήσια βάση) και στο ίδιο… μήκος κύματος κινούνται οι αφίξεις επισκεπτών από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ελλάδα.

Επίσης, οι θετικές τάσεις στον τουρισμό αποτυπώθηκαν και στη διαμόρφωση των τουριστικών εσόδων το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα από τον τουρισμό διαμορφώθηκαν σε 1,86 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 9% σε σχέση με το 2017. Το 2018 επισκέφθηκαν την Αλβανία περίπου έξι εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες, αριθμός αυξημένος κατά 16% σε σχέση με το 2017.