Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 07:32

Παρουσίαση της τουριστικής στρατηγικής της Τήνου σε φοιτητές

Παρουσίαση της τουριστικής στρατηγικής της Τήνου σε φοιτητές

Η διαχείριση της Τήνου από πλευράς τουριστικού μάρκετινγκ και προβολής ως πρότυπο προορισμού με εμπεριστατωμένο σχέδιο στρατηγικής αποτέλεσε το αντικείμενο παρουσίασης και διαλογικής συζήτησης με τους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσίαση του προορισμού από την Αντιδήμαρχο Αναστασία Δεληγιάννη και ανάλυση της μεθοδολογίας, στρατηγικής και της καμπάνιας προβολής από τη Σύμβουλο Μάρκετινγκ Μαρία Τζάννου.

«Αισθάνομαι περήφανη που σας παρουσιάζουμε σήμερα τον τόπο μου αλλά και τη μεθοδολογία που ακολουθήσαμε ώστε να καταλήξουμε σε μία ταυτότητα για το νησί που είναι απαραίτητη για να αναδείξουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Τήνου και να προσελκύσουμε επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θεωρώ ότι σε συνεργασία με την ομάδα συμβούλων του Δήμου έχουμε παράξει ένα επικοινωνιακό «θαύμα» με προσδιορισμένη κατεύθυνση, στόχους, δράσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα”, είπε η κ.Δεληγιάνη και πρόσθεσε: “ Τη «χειροποίητη» Τήνο των τεσσάρων εποχών, το νησί της τέχνης και του πολιτισμού, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να τη γνωρίσει και μέσα από ένα πλήθος διαφορετικών υπηρεσιών εναλλακτικού τουρισμού. Περιπατητικές διαδρομές που περνούν μέσα από γραφικά χωριά, αναρρίχηση και bouldering, καταδύσεις, surf, ποδηλασία και αγώνες δρόμου με αποκορύφωμα το Tinos Running Experience, φέρνουν σε επαφή τον επισκέπτη με το φυσικό περιβάλλον και την παράδοση και αποτελούν πόλο έλξης για όσους αναζητούν την αδρεναλίνη στις διακοπές τους. Ταυτόχρονα η Τήνος έχει σχηματίσει ένα ισχυρό προφίλ ως αναδυόμενος γαστρονομικός προορισμός χάρη στις ενέργειες τουTinos Food Paths με πρωταγωνιστές τα αγνά τοπικά προϊόντα». Κατέληξε δε ότι, «η Τήνος με την πολύπλευρη φυσιογνωμία της προσφέρει σήμερα απλόχερα όλα όσα μπορεί να ζητήσει κανείς από έναν κορυφαίο πολιτιστικό προορισμό».

ΑΠΕ-ΜΠΕ