Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 15:10

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ, στο Βερολίνο, που θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα 6 - 10 Μαρτίου, θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Και μάλιστα με δικό της περίπτερο στο οποίο θα φιλοξενηθούν 21 νησιά από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώσεις ξενοδόχων και επιχειρηματίες.

«Το Νότιο Αιγαίο επιδιώκει να κάνει δυναμική εμφάνιση σε μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις, η οποία συγκεντρώνει την "αφρόκρεμα" της τουριστικής βιομηχανίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. «Κύριο μέλημα της Περιφέρειας αποτελεί η παρουσίαση των νησιών, με τρόπο που θα αναδεικνύεται η ιδιαίτερη και συνάμα μοναδική τουριστική ταυτότητα, καθενός ξεχωριστά. Η Άνδρος, η Μήλος, η Αντίπαρος, η Ανάφη, η Πάρος, η Κύθνος, η Ίος, η Νάξος, η Σέριφος, η Αμοργός, η Φολέγανδρος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Λέρος, η Ρόδος, οι Λειψοί, η Πάτμος, η Κάρπαθος, η Κως, η Κάλυμνος, η Αστυπάλαια, θα αναδείξουν το πολυσχιδές τουριστικό προφίλ του Νοτίου Αιγαίου», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Επίσης, όπως τονίζει η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου, στη έκθεση, θα «αποκρυσταλλωθεί» η εικόνα της ζήτησης και των κρατήσεων, ώστε να εφαρμοστούν στοχευμένες δράσεις τουριστικής προβολής και προώθησης προς όφελος όλων των νησιών.

«Η ΙΤΒ, αποτελεί από τις σημαντικότερες εκθέσεις τουρισμού διεθνώς», αναφέρει η κ. Παπαβασιλείου και προσθέτει: «Και δεν είναι απλά σημαντική επειδή προσελκύει εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας απ΄ όλο τον κόσμο, παρέχοντας τη δυνατότητα σύναψης νέων συμφωνιών. Διαμορφώνονται οι τάσεις που ακολουθεί η τουριστική βιομηχανία. Θα σχηματίσουμε συγκεκριμένη εικόνα για τη ζήτηση από τη γερμανική και τις άλλες τουριστικές αγορές, ώστε να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες παρεμβάσεις, ανάλογα με τις ανάγκες που τυχόν αναδειχθούν. Προορισμοί της Περιφέρειάς μας, όπως η Ρόδος και η Κως, είναι δημοφιλείς στη Γερμανία, με τις κρατήσεις να κινούνται ανοδικά. Τη δυναμική αυτή θα προσπαθήσουμε να την ενισχύσουμε και να τονώσουμε. Με στοχευμένες δράσεις, στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου τουριστικής προβολής και προώθησης που ακολουθούμε, θα φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος όλων των νησιών μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ