Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 01:46

Ξεκινά η θερινή περίοδος για το αεροδρόμιο Καλαμάτας με νέες πτήσεις

Την ερχόμενη Κυριακή 17 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι φετινές διεθνείς τακτικές πτήσεις από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο μέσα στο 2019 -από τις 17 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου- θα συνδέει τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με συνολικά 24 πόλεις της Ευρώπης καθώς και με το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.

Εξακολουθούν, φυσικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τα αεροπορικά δρομολόγια της Olympic Air προς και από τη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι φέτος επανέρχεται στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας η Ryan Air με τακτικές πτήσεις προς 4 προορισμούς, το Λονδίνο, τη Σόφια, το Μιλάνο (Μπέργκαμο) και την Πίζα.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό που γνωστοποιήθηκε από τον διεθνή αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, τον φετινό χορό των διεθνών τακτικών πτήσεων ανοίγει η Aegean, η οποία στις 17 του μήνα, στις 10.30 το πρωί, ξεκινά τα δρομολόγια προς το Μόναχο. Η ίδια εταιρεία, την 1η Μαρτίου θα αρχίσει τις πτήσεις της προς Ντίσελντορφ, στις 2 του ίδιου μήνα προς Στοκχόλμη, στις 18 Μαρτίου προς Κοπεγχάγη και την 1η Απριλίου προς το Παρίσι. Μέσα στους φετινούς προορισμούς της ίδιας εταιρείας, εξ άλλου, περιλαμβάνονται επίσης η Μόσχα, το Μιλάνο καθώς και το Κατοβίτσε στην Πολωνία.

Αναλυτικά, οι πόλεις του εξωτερικού που θα συνδέονται με τακτικές πτήσεις με την Καλαμάτα κατά τη φετινή περίοδο είναι: Παρίσι (Aegean), Λονδίνο (British Airways, Easy Jet, Thomas Cook, Ryan Air), Βιέννη (Lauda Motion, Austrian), Κοπεγχάγη (Aegean), Στοκχόλμη (Aegean), Αμστερνταμ (Transavia), Βρυξέλλες (Brussels Air), Βουδαπέστη (Travel Services), Μόσχα (Aegean), Σόφια (Ryan Air), Μόναχο (Aegean, Condor), Φρανκφούρτη (Condor), Ντίσελντορφ (Aegean, Condor), Αμβούργο (Condor), Ζυρίχη (Edelweiss), Γενεύη (Swiss Int Air), Μιλάνο (Aegean), Μάντσεστερ (Easy Jet, Thomas Cook), Μπίρμπιγχαμ (Thomas Cook), Ναντ (Travel Services, Transavia Fr), Λιλ (Transavia Fr), Μπέργκαμο (Ryan Air), Πίζα (Ryan Air), Κατοβίτσε (Aegean) και Τελ Αβίβ (Arkia).

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο προγραμματισμός των πτήσεων είναι ακόμα σε εξέλιξη, ιδιαίτερα όσον αφορά το τελευταίο διάστημα της φετινής θερινής περιόδου, από 26 Οκτωβρίου έως και τις 25 Νοεμβρίου.

Στα αξιοσημείωτα της φετινής περιόδου περιλαμβάνονται εξ άλλου, η διακοπή σύνδεσης με τη Λάρνακα, η επάνοδος της Ryan Air (Πίζα, Σόφια, Λονδίνο / Στάνσετ και Μπέργκαμο / Μιλάνο), όπως επίσης η σύνδεση με Ζυρίχη (Edelweiss), Βουδαπέστη (Travel Services) και Αμβούργο (Condor), κι ακόμα η προσθήκη από την Easy Jet της τακτικής γραμμής με Μάντσεστερ και η ανάληψη από την Aegean της σύνδεσης με το Κατοβίτσε.